banner388

Cep telefonlarına yeni vergi ekleniyor

Karar resmi gazetede yayımlandı.

Cep telefonlarına yeni vergi ekleniyor

Karar resmi gazetede yayımlandı.

04 Mart 2020 Çarşamba 21:56
Cep telefonlarına yeni vergi ekleniyor

Türkiye 'de üretilen veya ithalat yoluyla yurt dışından getirtilen cep telefonlarına yeni bir vergi daha eklendi. 
Vergi kararı bugün resmi gazetede yayımlandı. Artık cep telefonlarından alınan vergilere yüzde 1 'lik ek kesinti uygulanacak

19 MART'TAN İTİBAREN YÜRÜRLÜKTE

Ayrıca her türlü boş CD, DVD ve USB bellek gibi taşıyıcı cihazlardan 2012 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kesinti adı altında belirli oranlarda vergi alınıyordu. 2013 yılında bu düzenlemenin kapsamı genişletilmiş ve söz konusu cihazlardan yüzde 0.5 ile yüzde 3 arasında değişen oranlarda kesinti uygulanmasına devam edilmişti. Gelen yeni kararla birlikte cep telefonlarına yüzde 1 oranında ek vergi uygulanacak.  Cep telefonunda artık ithalat da "CIF bedeli", yerli üretimde ise "imalat bedeli" üzerinden yüzde 1 ödenecek. Yeni düzenleme, 19 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kaynak: Kamu Bülteni

Anahtar Kelimeler:
SamsunVergiSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf 2020-03-04 23:50:23

Satacak yer kalmadı.ne de olsa diyorum ya bundan sonra vatandaşa nasıl yapistirsam pesindesiniz bizimde biseyimiz kalmadı bi canımız var oda sıkıntıdan hastane hastane gezer olduk.sayelerinizde.randevuda alamiyoz 15 güne zor veriliyor.30 sene öncesine geldik.fark kalmadı.bravo sizlere aklımızı oynatmaya başladık.basın bakalım.

Avatar
55 2020-03-05 09:32:37

eyvah tayıp bu ısı sımdıye kadar nedendusunmemıs gec bıle kaldı aman haaaa eyt cıkarma 2023 bız cıkaracaz