banner388

Cemal Safi’nin adı Samsun'da yaşayacak

Şair Cemal Safi’nin ismi Samsun'un İlkadım ilçesi Kalkancı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verilecek.

Cemal Safi’nin adı Samsun'da yaşayacak

Şair Cemal Safi’nin ismi Samsun'un İlkadım ilçesi Kalkancı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verilecek.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 17:18
Cemal Safi’nin adı Samsun'da yaşayacak

Samsun haber - İlkadım Belediyesi Mayıs 2018 Devre Toplantısı’nda Başkan Erdoğan Tok tarafından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta şair Cemal Safi’nin isminin yapımı tamamlanan parka verilmesi için teklif sundu.

Mecliste oy çokluğuyla modern yapısı bulunan çocuk parkı, spor-kondisyon alanı, yürüyüş yolları ve dinlenme alanını barından komplekse gönüllerde taht kuran Cemal Safi'nin adının verilmesi kabul edildi.

Başkan Tok yaptığı açıklamada, "Samsun’a yakışan bir parkta Türkiye’ye mal olmuş usta bir şairimizin adını yaşatacak olmamız gençlerimize ve çocuklarımıza da Cemal Safi’yi tanıma şansı vermiş olacak. Bizlerin hayatına şiirleri ile dokunan ve toplum tarafından beğeni kazanan sanatçılarımıza vefa borcumuz var. Bizler de bu borcumuzu, adını yaşatarak ödemek istedik" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yakaoğlu 2018-05-02 21:55:51

Tebrikler....

Avatar
HATİCEHAN 2018-05-03 12:42:26

o kadar gerekli ki park gerçekten şairimize de tam yaraşır bir teşekkür. Yahu bu parklar inanın kötü amaçla kullanılıyor. Ve çok fazla park var belediyenin tek yapabildiği şey park bi kitap kültür yeri yahut kitap çay evi insanları olmaktan keyif buldukları yerler yapın. park park park. boşa masraf sadece.