banner388

Çay ocakları oruç tutanlar için açılıyor

Samsun'da Ramazan ayında çay satmayan çay ocakları Oruç tutanlar için açılıyor.

Çay ocakları oruç tutanlar için açılıyor

Samsun'da Ramazan ayında çay satmayan çay ocakları Oruç tutanlar için açılıyor.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 09:07
Çay ocakları oruç tutanlar için açılıyor

Samsun haber - Samsun'un İlkadım ilçesi Saathane Meydanı'nda bulunan çay ocakları açık olmasına rağmen çay satışı yapmıyor. Çay ocakları oruç tutan vatandaşların dinlenip vakit geçirmesi için hizmet veriyor.

60 yaşındaki Nejdet Altınkaya, 30 yıldır çay ocağı işletmeciliği yaptığını belirterek, "Vatandaşlar oruçlu olmalarına rağmen camiye gitmek için ya da işlerini görmek için çarşıya iniyorlar. Bizler de vatandaşlar mağdur olmasın diye çay satışı yapmamamıza rağmen dükkanlarımızı açıyoruz. Vatandaşlar buraya gelir bulmaca çözer, dinlenir ve evlerine giderler. Burada çay satışı iftardan sonra başlıyor. İftarda başlayan çay satışları sabah ezanına kadar devam ediyor” dedi.

Öğle arasında dinlenmek için çay ocağına oturduğunu belirten Tevfik Uzun “Ramazan’da dükkanları açık olması ama çay satışının olmaması gayet güzel bir uygulama. Oruç tutan var tutmayan var. Herkesin birbirine saygılı olması gerekiyor. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Müslümanlığın kanıtlarından bir tanesi de budur. Biz öğlen saatlerinde çay ocaklarına gelerek dinleniyoruz. Namaz vaktini bekliyoruz. Bu uygulamanın başka yerlere de örnek olmasını diliyorum. Açık olan çay ocakları ve yemek yerleri var. Buraların da bana göre daha gözden uzak olması gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsu 2018-05-21 14:41:48

Çay içip Milletin gözüne bakarak sigara içenlerde var. Allah onlara da hidayet versin.