banner388

Çarşambalı kadınlar üniversite istiyor

Çarşamba Ev Hanımları Derneği (ÇAREVHANDER) Kurucu Yönetim Kurulu Başkan’ı Saniye Şen, Samsun’a kurulacak olan yeni devlet üniversitesinin Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu yerleşkesine yapılmasını istediklerini belirtti.

Çarşambalı kadınlar üniversite istiyor

Çarşamba Ev Hanımları Derneği (ÇAREVHANDER) Kurucu Yönetim Kurulu Başkan’ı Saniye Şen, Samsun’a kurulacak olan yeni devlet üniversitesinin Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu yerleşkesine yapılmasını istediklerini belirtti.

25 Nisan 2018 Çarşamba 10:24
Çarşambalı kadınlar üniversite istiyor

Samsun haber - Çarşamba Ev Hanımları Derneği (ÇAREVHANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şen, Samsun Üniversitesi’nin FETÖ ile mücadele kapatılan Başarı Üniversitesi’ne kurulacağı haberleri dikkat çekerek şunları kaydetti:


“Ülkemize büyük zarar veren en büyük organ olan FETÖ yapılanmasının Samsun’da kapatılan vakıf üniversitesi yerleşkesine son günlerde yeni Samsun Devlet Üniversitesi kurulacağı haberleri gündemde dolaşmakta, fakat böyle bir örgüttün kurduğu bir kampüse üniversite kurulması sürekli bu örgütü anımsatacaktır. Çarşamba ilçemize tüm birikimini yeni bir üniversite kurulması için bağışlayan Mustafa Kemal Güneşdoğdu amcamızı unutmamak gerekir. Mustafa Kemal amcamız vefatından önce hastanede tedavi gördüğünde son evini satıp yine Çarşamba yerleşkesine bağışlamıştır.”


Kapatılan Başarı Üniversitesine göre Çarşamba Mustafa Güneşdoğdu kampüs alanının daha elverişli olduğunu söyleyen Şen, “ Sayın Cumhurbaşkanımız’ın 24 Mart Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Kongerisini gerçekleştirmek için Samsun’a geldiğinde açıkladığı 2. Devlet üniversitesi açıklaması bizleri çok mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanımız herhangi bir yer belirtmemesi ise farklı söylemlerin çıkmasını sağladı. Çarşamba’mız Karadeniz sahil yolu üzerinde ülkemizdeki birçok ilden daha fazla nüfusa sahip, Çarşamba Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Dündar’ın farklı yatırımları ile Samsun’un gözbebeği durumuna geldi. Samsun merkez ile 30 km uzaklıkta olan bir kampüs alanı, yürüyerek ilçe merkezinde birçok yere ulaşabilen 4000’ yakın öğrenciyi barındıran Mustafa Kemal Güneşdoğdu yerleşkesi üniversiteyi hak ediyor” dedi.


“Yeni Üniversitenin Merkezini Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nün olmasını istiyoruz”


Kapatılan FETÖ üniversitesi bulunduğu ilçeden 10 km uzaklıkta dağlık bölgede olduğu vurgulayan Şen,  “ Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsünün müstakil bir üniversite olarak tüm imkanları barındırmakta, 3 Fakültesi 2 Meslek Yüksek Okulu ile sürekli kendisinden bahsettirebilmektedir. Bütün birikimini Çarşamba’da kurulacak yeni devlet üniversitesinin yapımına bağışlamış Güneşdoğdu’nun vasiyetinin tüm dernek yönetimi olarak takipçisiyiz. Sizlerden talebimiz, Samsun’da kurulacak olan yeni üniversitenin Çarşamba’da Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü merkezi olacak şekilde düzenlenmesidir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.04.2018 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ermey 2018-04-25 12:36:20

napacakmış kadınlar üniversiteyi merak ettim. evden yemek yapıp öğrencilere mi götürecekler

Avatar
burakk 2018-04-25 13:08:08

eğitimin ülkede geldiği noktanın en somut örneği. Ben kendim çarşambalıyım ben uğramıyorum çarşambaya. Kimse eğitimin kalitesini vasfını tartışmıyor. Öğrenci eşittir para gözüyle, müşteri gözüyle bakılıyor. Her taraf hatır gönül ilişkisiyle kurulan üniversitelerle dolu. Üniversitelerin yüzde 70inde sadece okumuş olmak için okunuyor resmen. Bölümle alakasız dersler sırf bölüm yaşamını devam ettirsin ders sayısı doldurulsun diye toplama bişekilde öğrencilere veriliyor. Uluslararası ticaret bölümüne seçmeli olarak gastronomi dersi veren üniversiteler var. Şuan kullanılmıyan tekniklerin öğretildiği bölümler, dersler var. Üniversite sayısı yarı yarıya azaltılıp eğitimde kaliteyi arttırmadan bu memleketten hiçbişe olmaz. Her taraf diplomalı işsizlerle dolar taşar.

Avatar
üniversite savar 2018-04-25 12:41:09

bence her ilçeye birer üniversite kurulsun hatta ikişer üçer tane kurulsun böylece eğitim sorununu çözüp muasır medeniyetler seviyesine yükselelim ekonomimiz şaha kalksın avrupa tir tir titresin evet 2023 hedefi bu olmalı asfdfhjhkgjlkş

Avatar
okoca 2018-04-25 14:58:47

öncelikle yaşını doldurmuş öğretmenleri bir emekli etmek lasım,
kendini geliştiremeyen öğretmenleride emekli etmek lasım,
gerçek piyasanın durumunu şartlarını gerekliliklerini "milli eğitim bilemez",
mümkünse gerçek sektörün içinden "eğitim almış öğretmenlerin akademisyenlerin" üniversite içinde öğretmen olmaları gerekir,
ve zaten bir sürü sorunlarla uğraşan gerçek piyasa neden kendisine rakip çıkaracak teknik bilgiyi öğretmenlerle paylaşsın?
bu iş kendi içinde çokca sorun taşıyor,
mevzu sadece güncel işlere yeterlilik sağlayacak öğrenciler yetiştirmek değil,
birde bunun atılım yapacak daha ileri vizyonlu öğrenciler yetiştireecek akademisyenler kısmı var,
var da var, çok şey var, geçen cumhur başkanlığına e devlette yazdım, eğitim sistemi ile ilgili yetkili biriyle görüşmek istiyorum diye
kimsenin umrunda olmadı cevap bile verilmedi..

Avatar
Sencer 2018-04-25 20:02:09

Güzel açıklama! Son derece de haklı!

Avatar
Mert 2018-04-25 22:39:43

Ya sabahtan beri aynı haberi yapıyosunuz. Daha çarşambalı çarşamba'da durmuyor. Öğrenci mi duracak? Sırf iki kuruş daha fazla para kazanmak için boş muhabbetler açmayın milletin kafasına merkez/atakum kurulması gerekilen en iyi yer. Çarşambalı kadınlar evinde oturup çocuk baksın.

Avatar
misafir 2018-04-26 08:33:28

ha üniversteyemi gitcen gı gidnmi gelinmi
ne diyn ders çalışıyn mi