banner388

Çarşamba'da 8 köşe kasket minyatür oldu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan ev kadınları 8 köşe kasketin minyatürünü dikiyor.

Çarşamba'da 8 köşe kasket minyatür oldu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan ev kadınları 8 köşe kasketin minyatürünü dikiyor.

30 Mayıs 2017 Salı 12:34
Çarşamba'da 8 köşe kasket minyatür oldu

Samsun haber - Samsun'da faaliyet gösteren Çarşamba Ev Hanımları Derneği'nin Başkanı Saniye Şen dünyaca ünlü 8 köşe kasketin minyatürünü yaparak tescil belgesi aldı. Derneğe ait atölyede ev kadınlara diktikleri minyatür kasket ile para kazanmak istiyor. 

600 üyesi bulunan Çarşamba Ev Hanımları Derneği yaptıkları faaliyetlerle örnek olmaya devam ediyor. Dernek Başkanı Saniye şen 2013 yılında 8 köşe kasketi orjinaline uygun şekilde minyatürünü yaptı. 2015 yılında da Türk Patent Enstitüsü'ne başvuran Şen ürününü tescilledi.

Dernek üyesi Reyhan Keçeci yaptığı açıklamada, "Minyatür boyutta üretmek çok zahmetli ve daha zor. Bu dernek bizim evimiz gibi. Burada güzel vakit geçiriyoruz ama işimiz olsa daha güzel olacak. 8 köşe kasket bizim için çok önemli. Bunun dikimini öğrendik üretiyoruz ancak daha çok üretmek istiyoruz" dedi.

Dernek üyesi Şener Demircan ise, "14 ev hanımı kursa katıldık ve 8 köşe kasketi dikmeyi öğrendik. Biz bunu ilerletmek istiyoruz. Bunu bir gelir kaynağına çevirmek istiyoruz. Kazanç elde etmek istiyoruz. Hem ailemize hem topluma faydalı olmak istiyoruz. Hatta bu kasketi yurt dışına da tanıtmak istiyoruz. Bu kültürümüzün bir parçası" diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.05.2017 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.