banner388

Çarşamba yatırıma doyacak! Başkan Doğan'dan peş peşe müjdeler

Samsunhaber.com olarak Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı makamında ziyaret ettik. 

Çarşamba yatırıma doyacak! Başkan Doğan'dan peş peşe müjdeler

Samsunhaber.com olarak Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı makamında ziyaret ettik. 

05 Haziran 2020 Cuma 16:45
Çarşamba yatırıma doyacak! Başkan Doğan'dan peş peşe müjdeler

Samsunhaber.com imtiyaz sahibi Erdal Şencan ve Genel Koordinatör Ünal Yavuz Başkan Doğan'ı makamında ziyaret ederek süreç hakkında bilgi aldı. 

Salça Fabrikası 

Çarşamba’ya salça fabrikası kurulması için çalışmalar yapıyoruz. Yatırımcılar ile görüşmeler yaptık ve ilk adımları attık, meclisimizden de onay aldık. Salça fabrikasını yapmayı planladığımız alanın arka bölümünde seracılığın da yapıldığı bir alan var. Seracılık yapan insanların ürettikleri ürünleri en yakın mesafede işletecekleri bir yer olacak. Salça fabrikasıyla birlikte fındığın yanı sıra tarımsal sanayinin de temelini atmış olacağız.

Tekstil Kent

94 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak projede 13 tekstil fabrikası yer alacak. Her firma için 2 bin 500 ile 4 bin 500 metrekare kapalı alan olacak şekilde hazırladık. 13 adet tekstil fabrikasının yer alacağı projemizi 2020 yılı içerisinde başlayıp bir yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. İlk etapta çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 3.000 kişiyi istihdam edip, ilerleyen zamanlarda bunu 5.000’e çıkarmayı planlıyoruz.

Şeker Fabrikası

Çarşamba Şeker Fabrikası herkes için ekmek kapısı olacak diyen Başkan Halit Doğan “İlçemize istihdam açısından da büyük değer katacak fabrikamız da ortalama 700-800 kişinin çalışması planlanıyor. İlçemizin ekonomisine her alanda büyük katkı sağlayacak fabrika, çiftçisinden, işçisine, esnafına herkes için ayrı bir ekmek kapısı olacak. Çarşamba Şeker Fabrikası çalışmaya başlaması halinde sadece Çarşamba’ya değil bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Teslim edilecek pancarın %17si kadarı ücretsiz küspe olarak çiftçimize destek olarak verilecektir ve bu sayede hayvancılık konusunda da üretici için büyük kazanım olacaktır.”

Çarşamba OSB

Çarşamba’nın geleceğine değer katmak, hemşerilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek ve gelir düzeylerini arttırmak için çalışıyoruz. Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi, ilçemizin ekonomisine ve istihdamına sunacağı katkıları biliyoruz. Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı alanı belirledik ve altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz.

Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi

İlçemize yapılacak olan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin ilk proje toplantısını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Demir Başkanlığında gerçekleştirdik. Video konferans ile yaptığımız toplantıda, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mehrali Ecer, AB Mali Yardımları Daire Başkanı IPA Direktörü İsmail Raci Bayer, AB Delegasyonu Asuman Özaltay ve yüklenici firma temsilcileri ile projenin detaylarını görüştük. İnşallah çok yakın bir zamanda temel atma törenini gerçekleştirmiş olacağız. Bu sayede Çarşamba’nın kanalizasyon atığı artık temizlenerek Yeşilırmak’a tahliye edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇARŞAMBALI 2020-06-05 22:10:23

Çarşambada domates yok salçalaık biber yok salça fabrikası nasıl salça üretecek. Bafra Bafira bile tutunamadı. Başkan biraz fizibilite lütfen. Tektilkent tamam çok iyi

Avatar
kemal yuce 2020-06-05 20:24:15

ANLASILMISTIR ..CARSAMBA OVASINI TARIMA KAPATACAKSINIZ....ARKANIZDAN CARSAMBAA HALKI SIZE SIIRLER YAZACAK..

Avatar
ahmet 2020-06-06 09:44:03

tekstille uğraşın diğerleri boş iş çalışanların hakkını da verirlerse değme çarşambanın keyfine o zaman