banner388
banner390
banner410
banner408

Çarşamba'ya 3. fakülte açılıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2019 – 2020 Akademik Yılı’nda Tarih Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleriyle yüksek öğretime açılıyor.

banner269

Çarşamba'ya 3. fakülte açılıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2019 – 2020 Akademik Yılı’nda Tarih Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleriyle yüksek öğretime açılıyor.

21 Kasım 2018 Çarşamba 12:32
Çarşamba'ya 3. fakülte açılıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesine 3. fakülte hizmete giriyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2019 – 2020 Akademik Yılı’nda Tarih Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleriyle yüksek öğretime açılıyor.  

OMÜ Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı makamında ziyaret etti. Dekan Karagöz, “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz iki bölümüyle eğitim ve öğretime başlıyor” dedi.

KARAGÖZ, “İKİ BÖLÜMÜN AÇILMASI İÇİN YÖK’TEN ONAY ÇIKTI”

Dekan Prof. Dr. Rıza Karagöz, “Yüksel Öğrenim Kurumu (YÖK)’e yaptığımız başvuru sonucunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Tarih Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümlerinin açılışına onay çıktı. Öğretim üyelerinin atanmasıyla birlikte 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Döneminden itibaren bu iki bölümümüze öğrenci alımı için hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Çarşamba’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

DÜNDAR, “ÇARŞAMBA’DA YÜKSEK ÖĞRENİM GELİŞİYOR”

Çarşamba’da 3. fakültenin açılacak olmasının memnuniyetini yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Sayın dekanımızın girişimleri ve gayretleriyle İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizin iki bölümü açılmış oldu. Yeni fakültemiz Çarşamba Güneşdoğdu Kampüsü’nde hukuk ve iletişim fakültesinden sonra 3. Fakülte olacak. Çarşamba İlçemizde Belediye, üniversite ve hayırsever işbirliğiyle geldiğimiz nokta yüksek öğrenim faaliyetleri açısından sevindiricidir. 2008 yılında Belediyemiz ve Çarşamba Ticaret Borsamız işbirliğiyle yapılan Meslek Yüksek Okulu ilçemizdeki yüksek öğretim alanında atılan ilk adımlardan oldu. Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Adalaet Meslek Yüksek okulu, yeni yurtlar ve sosyal alanlarla Çarşamba’mız, Ondokuz Mayıs Üniversitemizin önemli bir yerleşkesini oluşturmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Noli la,noli 2018-11-21 13:31:18

İyi artık İlçelere kadar Üniversite açar olduk.Gençlerin Ümitlerini ''HER İLE BİR ÜNİVERSİTE'' açarak yeterince sömüremedik, şimdi sıra büyük ilçelerde..yazın Balıkesir-BANDIRMA'ya açıldığını gördüğüm İlçelere Üniversite işinde sıra bizde..yakında BAFRA ve TERME sonra VEZİRKÖPRÜ'ye de Üniversite açılmasını isteriz.Böylece işsiz genç oranı düşer, 5 sene daha kurtarırız.Güzel, peki sen bu ilçelere ne kadar Sanayi,Ticaret,Tarım yada herhangi bir ÜRETİM Yatırımı yaptın? Haa, üretim yapamıyorsan ''ümitleri tüketim'' yatırımı yapmaya devam.Biliyor musun bu ülkenin fazla Öğretmene, Mühendise ihtiyacı yok, ancak Mesleki eğitim almış KALİFİYE ARA ELEMANA ihtiyacı var, ülkeler teknik insanlarla kalkınır.Birde şunu yazayım; istediğin kadar fakülte hatta Üniversite aç..Hocalar hatta Öğrencilerin çoğu nasıl olsa Çarşambada kalmayacak, SAMSUNA gidiş geliş yapacakNOKTA

Avatar
Heryer üni doldu mezunlar işsiZ yazık la ara eleman yetiştirin iş arayan avukat var alooo 2018-11-21 13:55:19

Alp

Misafir Avatar
ayakkabı kutusu 2018-11-22 12:19:54 @Heryer üni doldu mezunlar işsiZ yazık la ara elem

ara elemanlar da işsiz, elektrik teknikeriyim, şantiye deneyimim de var, sigortasız çalışırsam gel başla diyorlar başka türlü zor. paranı içerde bekleten işveren mi istersin, ücret konusunda suriyelileri örnek gösterip para kıran mı...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Kimyacı 2018-11-21 15:37:55

Öğretim elemanlarına lojman yapılırsa hocalar çarşambada otururlar. Yoksa gitmek için yol ararlar. Güzel geniş ve oturulabilir lojmanlarla hocalar Çarşambada kalmayı tercih ederler. Böylece yeni bölülerin de açılmasına katkı olur.

Avatar
Doc.Dr.Hadi sağlam 2018-11-22 08:09:03

Çarşamba Hukuk Fakültesi ve kurulan fakültede görev almak isterim.Ilgilileri kutlarim

Misafir Avatar
Metin Kara 2018-11-22 10:30:36 @Doc.Dr.Hadi sağlam

"Hadi Beyciğim kendinizi bu kadar ayağa düşürmeseydiniz" derler bunu gören ilgililer

Beğenmedim! (2)
Avatar
nihat 2018-11-22 11:03:33

Samsundan çarşambaya öğrenci 5 liraya ulaşıyor. Gidiş geliş 10 lira. 5 gün derse girse aylık 250 lira yol parası. Yani burs ya da kredi alırsa yarısını yola verecek. Ya da öğrenciye verilecek ev bulabilirse orada kalacak her gün çarşambadan okula yürüyecek. Çünkü kampüs merkezden uzak. Kış geldi yağmurda yürüsünler. Atakumdaki öğrenciler de fakülteye kadar tramvayla gitsinler.

Avatar
Kerimcan 2018-11-22 15:13:25

Her yere havaalanı ü.niversite yapmak gelişim değildir.avrupadayım yillardir burda her 150 km de bir havaalanı var. Üniversite daha seyrek. Biz işe herkezi okuttu sonuç üniversite bitirip kendi dilini konuşamayan insanlar doldu. Avrupada liseyi bitiren insan en az iki dili konuşur. Üniversite mezunu zaten hemen belli olur duruşu ile. Bizde herkez okudu herkez diplomani ama cehalet diz boyu kalite çok düşük. Herkezi okutmak politikası olmaz eğer kapasite yoksa zorlamiyor elin oğlu ara eleman yapiyor. Biz bu anlayişi değiştirelim bakin alman japon ne yapiyor nasil eğitim veriyor. Biz niye ocu bucu diye enercimizi tüketiyoruz. Keşke bu ülkeyi 5 sene joponlar yönetse....

Avatar
Jokesonyou 2019-10-23 06:05:46

ÖĞRENCİLER ANA KAMPÜSE YAKIN OLMAK İSTİYOR , BELİRLİ KİŞİLERİN AMAÇLARIYLA SAĞA SOLA SAVRULMAK DEĞİL