banner388

Çarşamba Ovası Bursa'ya rakip

Samsun'da Çarşamba Ovası'nda şeftali hasadı devam ediyor. Ürün kalitesi ile ilgi çeken Çarşamba Ovası, şeftalide Bursa'ya rakip oluyor.

Çarşamba Ovası Bursa'ya rakip

Samsun'da Çarşamba Ovası'nda şeftali hasadı devam ediyor. Ürün kalitesi ile ilgi çeken Çarşamba Ovası, şeftalide Bursa'ya rakip oluyor.

20 Ağustos 2020 Perşembe 10:57
Çarşamba Ovası Bursa'ya rakip

ŞİRKETLERİN TERCİHİ ÇARŞAMBA OVASI

Çarşamba Ovası'ndaki şeftalinin kalitesinden memnun olan meyve suyu şirketleri, Çarşamba Ovası’nı tercih ediyor.


Çarşamba'da birçok insanın geçim kaynağı olan şeftalinin bu sene 4 bin dönümlük bir alanda hasadı yapılıyor. Çarşamba Ziraat Odasından alınan bilgiye göre şeftalinin bu seneki rekoltesi 6 bin 480 ton olarak bekleniyor. 2019 yılında kilogram başına 1-2 TL arasında satılan şeftali, bu sene 3 ila 5 TL arasında alıcı buluyor.
 

"SEZON İYİ GEÇTİ"


Çarşamba'nın Aşağıdikencik Mahallesi'ndeki şeftali üreticisi İrfan Çubuk, "Bu sene şeftali hasadına 15 Temmuz gibi başladık. Şu anda sonlara yaklaştık. 1 hafta kadar bir sezonumuz kaldı. Bu yıl şeftali sezonumuz çok iyi geçti. Şeftalinin tutumu ve fiyat açından bu sene memnunuz. Geçen yıl 1 TL ile 2 buçuk TL arasında şeftaliyi satarken, bu sene 3 ile 5 TL arasında şeftaliyi sattık. Bakımını da güzel yaptık. Her şeyden önce şeftalinin toprağının bakımı ve ilaç çok önemlidir. Bunları da her şeyine uygun kullandık. Meyve suyu şirketleri Çarşamba'da kaliteli şeftali yetiştirdiğimizden burayı tercih ediyor. Sattığımız kişi bir daha almaya geliyor" dedi.


 

Son Güncelleme: 20.08.2020 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.