banner388

Çarşamba Kasketi Bakın Nerede Üretiliyor

Çarşamba’nın simgesi olan 8 köşeli kasket, İstanbul’da üretiliyor.

Çarşamba Kasketi Bakın Nerede Üretiliyor

Çarşamba’nın simgesi olan 8 köşeli kasket, İstanbul’da üretiliyor.

23 Ocak 2017 Pazartesi 10:47
Çarşamba Kasketi Bakın Nerede Üretiliyor
Samsun Haber- Samsun’un Çarşamba ilçesi ile özdeşleşmiş olan 8 köşeli kasket, Samsunlu ustaların hayatını kaybetmelerinden sonra bir daha üretilmedi. Bu sebeple kasketler Samsun’a İstanbul’dan getirilmeye başlandı.

Çarşamba'nın Simgesi

Çarşambalı hazır giyim esnafı İrfan Şahin(60), "Bu kasket Çarşamba'nın simgesi. Fakat bunlar Çarşamba'da yapılmıyor. Hazır alarak burada satıyoruz. Önceden fazla kullanılırdı. Şimdiki gençler fazla kullanmıyor ama yine da çok satılan bir ürün. Özelliği 8 köşesi olmasıdır. Geçmişte bunu Samsun'da üretenler vardı. Onlar ölünce daha yapan olmadı. Fiyatı 25 lira civarında. Köyde yaşayan vatandaşlar daha fazla kullanıyor. Minyatür kasketler yapılıyor burada. Halk Eğitimde kurs gören bayanlar hediyelik olarak yapıyor" dedi.

İstanbul'da Üretiliyor

8 köşeli kasketin Türkiye’nin her yerinde kullanıldığını belirten Yaşar Çakır isimli bir vatandaş, “Sadece Çarşamba’ya özgü olduğunu düşünmüyorum. Çarşamba’da fazla kullanıldığı için Çarşamba’nın simgesi olmuş. Bunu İstanbul’da üreten Türkiye’nin her yerine satar diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.
 
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-01-23 12:53:01

Evet doğru çünkü Elazığ da da kullanılıyor

Avatar
başka misafir 2017-01-23 19:11:17

Çarşambada giyilen ayakabılarda Elazığda geleneksel aynı kasket gibi.Fatih kısaparmağın bahsettiği 8 köşeli