banner388

Çarşamba Havalimanı Tadilatı Ertelendi, Ama...

Samsun Çarşamba Havalimanı tadilatı Ağustos ayına ertelendi, fakat eski tarih baz alınarak havalimanı, gümrük sandık çevresi dışında bırakıldı.

Çarşamba Havalimanı Tadilatı Ertelendi, Ama...

Samsun Çarşamba Havalimanı tadilatı Ağustos ayına ertelendi, fakat eski tarih baz alınarak havalimanı, gümrük sandık çevresi dışında bırakıldı.

24 Şubat 2017 Cuma 10:45
Çarşamba Havalimanı Tadilatı Ertelendi, Ama...

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Yüksek Seçim Kurulunun, 20.02.2017 tarihli ve 131 sayılı kararla, Samsun Çarşamba Havaalanını, gümrük sandık çevresi dışında bırakılmasına itiraz edeceklerini belirterek, " Hatalı bir karar. Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimine bakıldığında, o aralık içinde Samsun Çarşamba Havaalanı'nın uçuş ve seferlere kapalı olduğunu nazara alarak böyle bir karar vermiş. Yüksek Seçim Kurulu'nun, Çarşamba İlçe Seçim Kurulu'nun talebi üzerine böyle bir karar verdiği görülüyor. Ancak şimdi durum değişti. Bizzat Samsun Valisi İbrahim Şahin açıkladı ki, tadilat 1 Ağustos tarihine ertelenmiş ve bu tarihe kadar uçuş ve seferler normal seyri içinde devam edecek. O halde mutlaka yeni bir karar almak gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun, almış olduğu kararı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Bunun için de, Çarşamba İlçe Seçim Kurulu'nun, derhal bu konuda harekete geçmesi gerekiyor. Biz de gerekli itirazlarımızı yapacağız. " dedi. 

Yeni Bir Karar Verilmeli

Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu kararın düzeltilmesi için Çarşamba İlçe Seçim Kurulu'na müracaat edeceklerini belirten Tufan Akcagöz,  " Çarşamba İlçe Seçim Kurulu, daha önce Samsun Çarşamba Havaalanı'nın kapalı olacağı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'ndan görüş istemiş ve bunun üzerine yüksek kurul tarafından bu karar verilmişti. Şimdi tadilat ertelendiğine göre, yeni bir karar verme zarureti ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Çarşamba İlçe Seçim Kurulu, YSK'dan yeni bir görüş bildirmesini isteyecek, bu şekilde Samsun Çarşamba Havaalanı, yeniden seçim gümrük çevresi içinde değerlendirilecektir. Yurt dışı seçmenlerimizin oyunu önemsiyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımız, demokratik ülkelerde yaşadıkları için, demokrasinin, özgürlüğün, insan haklarına saygının ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar. Türkiye'de, rejimin başkalaşmasına ve tek adam vesayetine bu nedenle özellikle gurbetçi vatandaşlarımız hayır diyecekler. Ayrıca, yaşanan bu gelişme, tadilatın hayati olmadığını da ortaya koymuştur. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, madem bu tadilat 1 Ağustos'ta başlayacak; gece gündüz çalışılarak en kısa zamanda ulaşıma hizmet verir hale getirilmelidir. " diye konuştu. 

Son Güncelleme: 24.02.2017 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.