banner388

Çarşamba Havalimanı'nda tadilat sona erdi

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda tadilat sona erdi. Vali Osman Kaymak, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çarşamba Havalimanı'nda tadilat sona erdi

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda tadilat sona erdi. Vali Osman Kaymak, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

31 Ekim 2017 Salı 17:08
Çarşamba Havalimanı'nda tadilat sona erdi

Samsun Haber - 8 Ağustos 2017 tarihinde pistte yaşanan çökmeler nedeniyle bakıma alınan Samsun Çarşamba Havalimanı'nda tadilat sona erdi. 3 aydır kapalı olan havalimanı, 7 Kasım'da hizmet vermeye başlayacak. 



Samsun Valisi Osman Kaymak havalimanının açılışı ile ilgili olarak, "Samsun'da 17 yıldır aralıksız hizmet veren Çarşamba Havalimanı 3 ay süreyle bakıma alındı. Havayoluyla Samsun'a gelmek isteyen yolcular ise Merzifon Havalimanı ile Ordu-Giresun Havalimanı’na yönlendirilerek buradaki görevli araçlarla Samsun'a getiriliyor. Pistte oluşan 19 santimetre çökmeler nedeniyle 8 Ağustos tarihinde bakıma alınan Çarşamba Havalimanı, yılda 1 milyon 700 bin yolcunun kullandığı bir havalimanı ve 7 Kasım tarihinde açılacak" ifadelerini kullandı.


HAVALİMANININ KAPALI OLMASINDAN ETKİLENDİK

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, "Havalimanının kapalı kalması Samsun'un diğer iller ile olan diyaloğunu ve bağlantısını zayıflattı. Şehre gelen insan sayısında ciddi azalma yaşandı. Turizm sektörü de bundan etkilenerek zayıfladı. Kapalı olmasından dolayı il genelinde gerçekleşecek olan spor organizasyonları ve akademik toplantılar iptal oldu. Herkes ve her grup bundan etkilendi. Ancak yapılması gereken bir çalışmaydı ve yapıldı. Uzun süre daha bir çalışma olmaz diye düşünüyoruz" açıklamalarında bulundu.


SÖZLEŞME BEDELİ 9 MİLYON 905 BIN TL

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ)'nden alınan bilgiye göre ise toplam sözleşme bedeli 9 milyon 905 bin 438 TL olan bakımda pist kırım işlemlerinin ardından, kaliteli beton dökümü, Apron Servis Yolu için alt yapı çalışmaları, itfaiye yolları, pist ve apronun onarımı yapıldı. Elektrik sistemleri ile ilgili çalışmaların sona ermesi ile birlikte 7 Kasım'dan önce tüm tadilat işlemleri tamamlanmış olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Balbal 2017-10-31 18:13:25

Samsun pist calismasi bitti ama yeni terminal binasi hakkinda hicbir gelisme yok.Halbuki onceki vali proje calismasi yapildigini yakinda projenin aciklanacagini soylemisti.Sayin valimize duyurulur umarim onunla ilgileniyordur.

Avatar
KAAN TÜRK 2017-11-01 10:13:16

Terminal binamız SAMSUN' a yakışmıyor.

Avatar
Altan gulec 2017-10-31 22:17:50

Samsundan havaalanina giden yol uzerinde havaalani kavşagina kadar yol uzerinde havaalani yolunu belirten hic bir levha yok sadece havaalani kavsaginda havaalani yazan bir levha var burasi uluslararasi bir alan oldugundan havaalani yazisinin altinda ingilizcesi airport da yazilmali

Avatar
Mısafir 2017-10-31 22:29:10

SAMSUN IÇIN BÜYUK VELI NIMETMIS KAPANINCA HERKES FARKINA VARDI

Avatar
Muharrem 2017-11-01 00:46:11

Emeği geçenlere geçenlere teşekkürler