banner388

Çarşamba Havaalanı Kapanıyor

Samsun Çarşamba Havaalanı, bakım çalışmaları nedeniyle 3 ay boyunca kapatılacak.

Çarşamba Havaalanı Kapanıyor

Samsun Çarşamba Havaalanı, bakım çalışmaları nedeniyle 3 ay boyunca kapatılacak.

28 Ekim 2016 Cuma 11:27
Çarşamba Havaalanı Kapanıyor

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün,  pistte meydana gelen bozulmalardan dolayı uçakların iniş kalkışlarında yaşanılabilecek olası güvenlik sorunları yüzünden Samsun Çarşamba Havalimanını 3 ay boyunca bakıma alacağı öğrenildi.

Çarşamba Havaalanındaki bu bakım çalışmaları 1 Mart-30 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak ve bu süre boyunca havaalanından hiçbir uçuşun yapılamayacağı öğrenildi. Vatandaşlar bu 3 ay boyunca ya en yakındaki Ordu-Giresun havaalanı kullanacak yada eskisi gibi şehirlerarası otobüsleri kullanmak durumunda kalacak. 

Yılda yaklaşık 2 milyon yolcu ile bölgenin en büyük havalanları arasına giren Çarşamba Havalanının bu kadar süre kapatılacak ekonomik anlamda da büyük kayıp yaratacak gibi duruyor.

Samsun Çarşamba Havalimanı, Samsun'un Çarşamba ilçesinde 1994-1998 yılları arasında inşaa edilip, 15 Aralık 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından resmi açılışı yapılmış ve ilk seferini 11 Ocak 1999 tarihinde yapmıştır.  Havalimanının pisti beton olup, uzunluğu 3,000 metredir.

Çarşamba Havaalanı daha önce Samsun'un 162 metre yükseliğindeki Kıranköy Mezarlığı ile Samsun Asker Hastanesi yanında yer alıyordu, ancak pistte sık sık heyelan yaşanması, pistin kısa olması, havalimanının coğrafi yapısı nedeniyle uçakların güvenli iniş yapması zor oluyor ve bu nedenlerle çoğu pilot sisli havalarda havalimanına inmek istemiyordu.

11 Ocak 1998'de Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Samsun seferini yapan yolcu uçağı kötü hava şartları nedeniyle pistten çıkmış, kazada büyük şans eseri ölen kimse olmamıştı. Bu olaydan sonra Çarşamba Havalimanının devam eden inşaası daha da hızlandırıldı, 1994 yılında yapılan ihale ile Alsim Alarko ve Akfen İnşaat ortaklığındaki konsorsiyumuna verildi.[

31 Ağustos 1994'te Başbakan Tansu Çiller tarafından atılan havaalnının temeli, 1997 yılına kadar çok fazla ilerleme sağlanamasa da resmi olarak 15 Aralık 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından resmi olarak hizmete açıldı.

Kaynak: Haber Gazetesi

Son Güncelleme: 28.10.2016 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erkan gevrek 2016-10-28 23:57:02

Kalıcı çözüm değil bu yeni bir pist inşa edilmeli iki pist olması gerekir kalıcı olması ve aksaklıkların yaşanmaması icin

Misafir Avatar
O g 2016-10-29 14:17:19 @Erkan gevrek

Bakım gerekiyorsa yapılmalı. Yalandan yere pist üzerinden siyaset yapılmamalıdır
17 sene olmuş açılalı.

Beğenmedim! (0)
Avatar
kenan serdar 2016-10-28 17:04:09

Yalandan kapatıyorlar 3 ay çok fazla sıf giresun havaalanı kalabalık olsun diye yada uçaklar dolu gelsin diye böyle yapıyorlar 3 ilin havaalanı bir arada çok komuk yazıklar olsun diyorum sadece desinler için yapıyorsunuz