banner388

Çarşamba Havaalanı Bu Kadar Önemsiz Mi?

'Çarşamba Havaalanı 3 ay boyunca bakım çalışmaları sebebiyle kapalı kalacak' denildi ve konu kapandı. Peki Çarşamba Havaalanı bu kadar mı önemsiz? Neden konu hakkında hiçbir girişimde bulunulmuyor?

Çarşamba Havaalanı Bu Kadar Önemsiz Mi?

'Çarşamba Havaalanı 3 ay boyunca bakım çalışmaları sebebiyle kapalı kalacak' denildi ve konu kapandı. Peki Çarşamba Havaalanı bu kadar mı önemsiz? Neden konu hakkında hiçbir girişimde bulunulmuyor?

18 Kasım 2016 Cuma 11:37
Çarşamba Havaalanı Bu Kadar Önemsiz Mi?

Samsun Çarşamba Havaalanı, bakım nedeniyle 1 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında 3 ay boyunca kapalı kalacak. Evet sorun ciddi. Pistte 19 santimetreye varan çökmeler oluştu. Bu çökmeler uçakların iniş ve kalkışlarında ciddi bir tehlike oluşturmakta. Bu nedenle de pistin bir an önce onarılması gerekmekte.

Peki ama bu işi havaalanını kapatmadan halledilemiyor mu? Samsun'un gelişmesi, büyümesi için türlü projelerden bahsedilirken 2. bir ek pist neden yapılamıyor? İkinci bir pistin yapılması neden bu kadar zor? Samsun ekonomisine büyük zarar verecek, Samsun halkının ulaşım imkanını kısıtlayacak olan bu onarım çalışması yüzünden havaalanının 3 ay boyunca kapalı kalmasının verdiği ekonomik zararı kim karşılayacak? 

Değil 3 ay 3 gün bile havaalanının kapatılması kabul edilebilir bir durum değildir. Ki bu 3 ay konusunda da ortada farklı iddialar atılmakta. Örneğin CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, bu tadilat ihalesini alan firmanın işi 3 ay değil bir yıl içinde bitirme taahhüdünde bulunduğunu iddia etti. Bu iddianın doğru olmasını düşünmek bile istemiyoruz. 

Daha sonra Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, konu hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye ricada bulunmuş ve bakan Tüfenkci de Çarşamba Havaalanının 45 gün içinde uçuşlara hazır olacağına dair söz vermişti. 90 günden sonra gelen bu 45 günde bitirilecek sözüne bile sevinir hale gelen Samsun halkı şunu bilmelidir ki bunu İstanbul yada başka bir şehirde yapmaya kalksalar yer yerinden oynardı!

Süreçte son gelinen nokta şu oldu; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak Samsun'a geldi ve konu hakkında basının karşısına çıkıp açıklamada bulundu. DHMİ genel müdürü Ocak, durumun elzemliğinden bahsedip, 31 Mayıs'a kadar bu onarım işinin biteceğini ve Çarşamba Havaalanının bölge için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İhaleyi 9 Milyon TL'lik bir sözleşmeyle yüklenici firmaya verdiklerini belirten Ocak, çözüm olarak da Çarşamba Havalanındaki uçuşların Merzifon Havaalanına yönlendirilebileceğini önerdi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de aynı gün konu hakkında yaptığı açıklamada aslında yetkililerin havaalanının 11 ay kapalı kalması gerektiğini söylediklerini, ancak yaptıkları görüşmeler sonucunda 3 ayı geçmemesi konusunda anlaştıklarını belirtti.

Konu hakkında konuşan tüm yetkililer Çarşamba Havaalanının bölge ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini vurgulasalar da kapatılmaması için herhangi bir girişimde de bulunulmuyor ve yapılan bu açıklamalar sonrasında herkesin kafasında şu sorular ortaya çıktı; madem bakan 45 günde yapılacak diyor, peki neden 3 ay sürecek? 45 günde bitirilebilme olasılığı varken bu iş neden bu kadar uzun sürecek? Yüklenci firma 11 ay diyor, fakat sonra 3 ayda bitiririm diyor, bu işin gerçekte yapılabilirlik süresi nedir?

Samsun halkı olarak tüm bu soruların cevaplarını bekliyoruz. İkinci bir pist yapılması konusunda Samsunlu vekillerimizden ve devlet büyüklerimizden gerekli girişimlerde bulunmalarını bekliyoruz.










 

Son Güncelleme: 19.11.2016 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ilhami Ulusoy 2016-11-20 22:32:57

Bir hava alanı tamirat için kapandığını Samsun'da öğrendim Çarşamba hava alanının temeli atılırken ordaydım uluslar arası hava alanı olarak temeli atıldı saha geniş neden kapanacağına bir pist daha yapılmıyor biri iniş biride kalkış için olmazmı tamırat içinde kapanmaz karayolları bıle kapatmıyor yolcular yok ordu havaalanına yok merzıfon a uzatında Trabzon'a Ankara'ya yollarlar o projelerı yapanlarını kemiklerini sızlamasın selamlar

Avatar
Metin yaman 2016-11-21 20:52:15

Neden samsun havaalanı bakım için kapatılıyor trabzon havaalanı nında bakıma ihtiyacı var yalnız bakıma alınmadı niye dersiniz çünķü trabzonun vekilleri agır basıyor yalanmı