banner388
banner390
banner410
banner408

Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatı ne zaman tamamlanacak

Samsun'un Çarşamba ilçesine yapılan Devlet Hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağı netlik kazandı.

banner269

Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatı ne zaman tamamlanacak

Samsun'un Çarşamba ilçesine yapılan Devlet Hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağı netlik kazandı.

16 Mart 2018 Cuma 13:40
Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatı ne zaman tamamlanacak

Samsun haber - Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Kamu Hastanesi Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Kılınç ve Destek Hizmetleri Başkanı Erol Öztürk Çarşamba yeni Devlet Hastanesi Binası inşaatına giderek incelemede bulundu.

Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, hastane Başhekimi Dr. Turan Bilgin’den bilgi aldı. Fiziki çalışmaların yüzde 85'i tamamlanırken malzeme alımı çalışmalarına hastane yönetimi tarafından başlandığı öğrenildi. Hastane Başhekimi Dr. Turan Bilgin, hastane inşaatının 6 ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

250 YATAKLI

40 bin m2 hizmet vermesi planlanan hastanede 250 yatak bulunacak. Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç yaptığı açıklamada, "Şu anki binada 33 olan poliklinik sayısı yeni hastane binasında 75’e çıkacak. Üroloji, ortopedi, kadın doğum gibi poliklinik alanları muayene şartlarına göre özel ek muayene ve müdahale odalarını içeren bir yapıda ve birbirinden bağıntısız alanlarda, hasta mahremiyetine maksimum düzeyde dikkat edilerek planlandı. 2 kat olarak hizmet verecek poliklinik bölümü her katında ayrı röntgen ve laboratuvar üniteleri bulunduruyor. Bu alanlarda ayrıca 11 ayrı noktada bekleme alanların oluşturuldu" dedi.

“BİN HASTAYA BAKABİLECEK”

Hastanenin günlük bin hastaya bakabilecek şekilde acil servis planlamasının yapıldığını belirten Oruç, "Arena tarzı modern muayene alanlarına sahip olan acil serviste, çocuk hastaların muayenesi için ayrı bir çocuk muayene bölümü oluşturuldu. Ayrıca yeni acil serviste laboratuvar, röntgen, MR ve tomografi gibi ek hizmet üniteleri de acil servisle aynı katta yer alıyor. Böylece hastaların farklı alanlara gitmek zorunda kalmadan tüm işlemlerini aynı alanda tamamlayabilecekleri bir yapı oluşturduk" diye konuştu.

Oruç açıklamasına şu şekilde devam etti;

"Uzak köylerden gelen hastalar annelerin bebekleriyle aynı ortamda bulunarak tedavilerini sürdürebilmeleri için düzenlenen anne misafirhanesi de hastanede yer alacak. Ameliyat masa sayısı da 4’ten 7’ye çıkarılacak. Hastanede; 20 yataklı ve hastaların kişisel bakım hizmetleri yapılabileceği üniteleri içinde barından Palyatif Bakım Servisleri de yer alacak.


Amacımız Çarşamba halkının daha kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasıdır. Yeni Hastane inşaatı süreciyle birlikte, halen hastaneye bağlı poliklinik olarak ayrı bir binada hizmet vermekte olan Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi, aynı alanda hastaneden ayrı bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kazandırılması için de ihale çalışmalarına başladık. Çarşamba Devlet Hastanesini asla bir ilçe hastanesi olarak görmüyoruz. Samsun’un 4 büyük hastanesinden biri olarak değerlendirdik ve ilçedeki sağlık yatırımlarını da Sağlık Bakanlığıyla birlikte buna göre planlandık."

Son Güncelleme: 18.03.2018 08:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.