banner388
banner390
banner410
banner408

Çarşamba'da işçilere rekor zam!

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “HAK-İŞ Sendikası ile imzaladığımız sözleşme ile ortalama yaptığımız zam oranı yüzde 36, en yüksek zam oranı ise yüzde 45” ifadelerini kullandı.

banner269

Çarşamba'da işçilere rekor zam!

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “HAK-İŞ Sendikası ile imzaladığımız sözleşme ile ortalama yaptığımız zam oranı yüzde 36, en yüksek zam oranı ise yüzde 45” ifadelerini kullandı.

21 Mayıs 2019 Salı 14:19
Çarşamba'da işçilere rekor zam!

Samsun'un Çarşamba İlçe Belediyesinde HAK-İŞ Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çarşamba Belediye personeline düzenlenen iftar yemeğinden sonra Başkan Halit Doğan, HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Yapılan sözleşme ile işçilere yapılan ortalama zam oranı yüzde 36 olurken, en yüksek zam oranı ise yüzde 45 ile temizlik işçilerine yapıldı. 

YÜZDE 45 ZAM

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba Belediyesi büyük bir aile, burada çalışan herkesi de ailenin bir ferdi olarak görüyorum. Verilmesi gereken en iyi hizmeti önce personelimizden başlatalım dedik. Amacımız aidiyet hissiyle hizmet etmek. Bizden önceki dönemlerde de çok iyi işler yapıldı, bizler de daha iyisini yaparak bayrağı bir üst kademeye taşıyacağız. İmzaladığımız sözleşme ile ortalama yaptığımız zam oranı yüzde 36, en yüksek zam oranı ise yüzde 45’lik bir artış ile temizlik işçilerimiz aldı. Allah hayırlı uğurlu etsin” şeklinde konuştu. 

HAK-İŞ Genel Başkan vekili Av. Hüseyin Öz, “Sendika olarak uzun süredir taşeronlarda çalışan arkadaşlarımızın mücadelesini verdik. Bunların neticesinde Kanun Hükmü Kararname ile belediyelerin alt işverenlerinde çalışan kardeşlerimiz hem kamunun hem de yerel yönetimlerin bünyelerine geçmiş oldu. Bu da bizlerin, hükümetimizin gayretleri ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu devlet adamlığı sayesinde olmuştur. HAK-İŞ olarak Çarşamba Belediyesi ile ilk kez masaya oturduk ve sözleşmemizi imzalıyoruz. İnşallah bu sözleşme işçi kardeşlerimiz için güzel bir başlangıç olacak. Elbette ki bir sözleşmede bütün sorunları çözemezsiniz. İyi bir başlangıç olduğunu kesinlikle söylemek isterim Bu sözleşmede emeği geçen herkese özellikle Sayın başkanımız Halit Doğan’a teşekkür ederim. Allah hayırlı uğurlu eylesin” ifadelerini kullandı.

Sözleşme sonrası Çarşamba Belediyesi çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Halit Doğan alkışlar eşliğinde uğurlandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Huseyin 2019-05-21 15:50:08

Tebrikler başkanım halk için başkanlık yapanlara saygım sonsuz israfı azaltıp çalışanlara ve halka eğilmeli

Avatar
Fakülte mezunu çöpçü 2019-05-21 19:43:49

Bizim belediye birak maaslari artirmayi 70 kişiyi isten atti verdiği 2200 tl maaş bizi ne zaman isten atacak diye hergün canımız çıkıyor

Avatar
Melda 2019-05-21 20:58:06

HUSEYIN DUNDARDAN MEMNUNDUK, HALIT DOGANDA CALISMA YOK BELEDIYE OTURUR NERDE

Avatar
Belki birgün bizide hatırlarlar 2019-05-21 21:50:12

Avatar
cengiz 2019-05-22 00:03:06

belediyenin iftar cadirina gitsin. millet nasil aç kaliyor görsün. sokaklarda kaldirim yok yürümeye . kaldirimlari duzenlesinler.

Avatar
yüksel 2019-05-22 02:06:40

hüseyin dündardan memnun olan arkadaş hüseyin dündar çarşambada esnaflara işyeri açma ruhsatı bile vermiyordu 3000 tl masraf ettim ruhsat parasını bile yatırdım o sizin hüseyininiz ruhsatımı imzalamadı meldacım hüseyin dündar şimdi kafeterya açsın çalıştırsın belediye kafe zincirine döndü nerde icraat bir köprü yapıldı giderayak oda kasada kalan son parayı talan etmek için diye düşünüyor halk

Avatar
İlhan erdeğer 2019-05-22 04:13:11

Sarayın şaşa düşkünlüğü biterse emek harcayan vatan evlatlarının yüzü güler kanaatindeyim.

Avatar
AYŞE 2019-05-22 08:38:38

İş sahibi olmayanlar ne olacak acaba başkanım benim eşim bir yıldır iş arıyor ne iş veren var ne ekmek yazık bu dünyanın haline her yer artık torpil olmuş bizim dayımız yok malesef torpil yapmaya bizi de görün başkanım Allah rızası için