banner388

Çarşamba'da hackerlik eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu'nda hacker eğitim kampına sokuldu.

Çarşamba'da hackerlik eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu'nda hacker eğitim kampına sokuldu.

22 Nisan 2018 Pazar 20:17
Çarşamba'da hackerlik eğitimi

Samsun Haber-Samsun'da bu yıl 2.'si düzenlenen 'Hacker Eğitim Kampı' 100 öğrencinin katılımı ile yapıldı.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN ÖĞRENCİ GELDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencilerin girdiği kampta, cumartesi ve pazar günü olmak üzere 2 gün sürdü. Okulun laboratuvarında gerçekleşen hackerlik eğitiminde Çarşamba, Samsun ve Türkiye’nin çeşitli üniversite ve okullarından: lise, önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri eğitim gördü. 2 ayrı laboratuvarda verilen eğitime Borsa Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hakan Can Altunay ile Öğretim Görevlisi Emre Engin’in koordinasyonluk ederken eğitimi ise Uygulamalı Sızma Testi Uzmanı Mustafa Altınkaynak verdi.

Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Hakan Can Altunay, öğrencilere verilen eğitim ile siber güvenlik alanındaki yeniliklerin tanıtılması ve bu alanla ilgili farkındalıkların yaratılması olduğunu vurguladı.

PROJENİN MİMARI KAYMAKAM YILDIZ

Altunay, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ın projenin mimarı olduğunu belirterek, "Kaymakamımızın yönlendirmesiyle iki buçuk yıl önce eğitim-öğretim döneminde Çarşamba Halk Eğitim Merkezimizde 6 ay süreyle ortaokul ve liseli öğrencilerimize Kişisel Güvenlik Teknolojileri Eğitimi vermiştik. Geçen yılda kampın ilkini düzenledik. Bu yıl 400’ün üzerinde ki başvurudan 100 arkadaşımızı sınav ile belirledik. Bu hafta sonu da bölgemizden ve Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelen değerli öğrencilerimize okulumuzda ikinci kampı gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir eğitim gören öğrencilere gördükleri eğitim alanında başarılar dileyerek, "Bu hedefle Siber Güvenlik Uzmanlarının desteği ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100 katılımcıyla 'Hacker Camp 2018' eğitimini gerçekleştirdik. Şehrimizde misafir ettiğimiz eğitimcilerimize ve katılımcı öğrenci arkadaşlarımıza, koordinatörlerimize bu vesileyle teşekkür ediyor, kampımızın verilen bilgilerle öğrencilerimize bilgi değeri katmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


 

Son Güncelleme: 22.04.2018 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.