banner388
banner390
banner410
banner408

Canik Belediyesi’nden anlamlı yarışma

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve birçok öğrencinin katıldığı, ‘Kahraman Askerim’ adlı yarışmanın ödül töreni bugün Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

banner269

Canik Belediyesi’nden anlamlı yarışma

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve birçok öğrencinin katıldığı, ‘Kahraman Askerim’ adlı yarışmanın ödül töreni bugün Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 18:58

Samsun haber - Canik Kültür Merkezinde ‘Kahraman Askerim’ adlı yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de katılımı ile gerçekleşen ödül törenine birçok ortaokul ve lise öğrencisi katıldı. Başkan Genç, dünyada en kıymetli şeyin bilgi olduğunu söyleyerek, “Biz kültür ve eğitim alanlarında önemli yatırımlar yapan bir belediyeyiz. Sadece kendi ilçemiz değil 17 ilçe sınırlarında birlikte düşünen ve hareket eden bir belediyeyiz. Ülkeyi kurtarmak ve geliştirmek istiyoruz. O zaman bilgiyi üretmek zorundayız. Yüksek hayaller kurarak bilgiye ulaşılır. Bilgiye ulaşmanın en önemli yolu hayaldir. Dünyada en kıymetli şey bilgidir. Ama bilgiyi oluşturan ise hayaldir” dedi.

“2 bin 500’e aşkın öğrenci katıldı”

‘Kahraman Askerim’ adlı yarışmaya 2 bin 500 öğrencinin katıldığını söyleyen Başkan Genç, “Samsun’da bu zamana kadar 15 Temmuz’da dahil olmak üzere çok etkinlik yaptık. Hem sempozyum hem kompozisyon hem de şiir yarışması yaptık. Bu ‘Kahraman Askerim’ adlı yarışmaya daha fazla katılım oldu. 2 bin 500’e aşkın öğrenci katıldı. Bugün de bu öğrencilerin içerisinden birinci, ikinci ve üçüncüleri açıkladık. El-Bab’da daha sonrada Afrin’de gerçekleşen operasyonlardan sonra böyle bir yarışma yapmak istedik. Afrin’deki operasyondan önce ‘Kahraman Askerim’ yarışmasını başlattık. Gençlerin milli ve yerli yetişmesi gerekiyor. Gençlerin ne düşündükleri ve bu düşündüklerini resim, şiir ve kompozisyona nasıl aktaracağı bizler için çok önemlidir” diye konuştu.

“Etkinlikleri çoğaltmamız gerekiyor”

Ülkemizde yerli ve milli gençlerin yetişmesi için bu tür etkinliklerin çoğalması gerektiğini vurgulayan Genç, “Bu yarışmadaki tüm eserleri de bir kitap haline getirdik. Yaptığımız her etkinliği kitap haline getiriyoruz. Çünkü bizden sonraki nesile bir hafıza oluşturmuş oluyoruz. Arşivi olmayan bir toplumun hafızası da yoktur. Gençlerin bugünü bilmesi ve yorumlayabilmesi gerekiyor. Yerli ve milli bir gençlik yetiştirmek istiyorsak bu tür etkinlikleri çoğaltmamız gerekiyor” dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Oğuzhan Yüksel.

Son Güncelleme: 02.05.2018 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.