banner388

Canik Belediyesi yaşlı adamın dükkanını yıktı

Samsun'un Canik ilçe Belediyesi 85 yaşındaki Ali Ertürk'ün 60 yıllık dükkanını yıktı.

Canik Belediyesi yaşlı adamın dükkanını yıktı

Samsun'un Canik ilçe Belediyesi 85 yaşındaki Ali Ertürk'ün 60 yıllık dükkanını yıktı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 09:49
Canik Belediyesi yaşlı adamın dükkanını yıktı

Samsun haber - Samsun'un Canik ilçesinde yürekleri dağlayan bir olay yaşandı. İlçe belediyesi dükkanı yıkılan 85 yaşındaki Ali Ertürk fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Zabıta ekiplerinin dükkanı yıkmak için anahtarı istediğini belirten kiracı Aydemir Aysan, “Yaklaşık 10 yıldır fırıncılık yaptığım dükkanın sabah saatlerinde yıkılacağını öğrenince şok oldum” dedi.

RUHSAT VERDİ YIKTI


Anahtarı istediklerini kendisinin de vermediğini ifade eden Aysan, "Benim birden fazla fırın dükkanlarım var. Bu dükkanı da her gün olmasa da bazı dönemler çalıştırıyorum. Sabah saatinde belediyeden zabıta ekipleri dükkanın içini boşaltacaklarını söyleyerek anahtarı istediler. Ben de vermedim. Fakat daha sonra kapıları kırarak içeri girmişler ve dükkanı boşaltmışlar. Maliye Bakanlığı’ndan vergi levhamı alırken belediyeden de iş yeri çalıştırma ruhsatımı aldım. Belediye başkanı ruhsat verdiği dükkanı şimdi yıkıyor. Bu nasıl bir anlayış? Belediye beni burada mağdur etti” diye konuştu.

DAVA AÇTIK

60 yıl önce dükkanı kendisinin yaptığı söyleyen Ali Ertürk, "60 yıl önce bu mahalledeki ilk dükkanı ben yaptım. İlk börek yaparak sattığım dükkandan çok sayıda kişi ekmek yedi. Son olarak bir kardeşimize fırın olarak kullanması için kiraya verdik. Resmiyette oğlum Nuri Ertürk adına kayıtlı dükkanımızı belediye yan tarafta yapılan binaların isteği doğrultusunda şuurlandırmış. Bizim arsamızı mevcut yerinden alarak başka yere taşımış. Biz buna karşın dava açtık. Mahkememiz devam ederken Canik Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde gelerek dükkanımızı yıkmaya kalkıyor” şeklinde konuştu.

Ali Ertürk yıkıma gelen zabıta ekiplerine "Bu yaşıma kadar böyle bir zulümle hiç karşılaşmadım. Birileri istedi diye benim yıllarımı verdiğim dükkanımı sen nasıl yıkarsın?" diyerek tepki gösterdi.

Gazete Gerçek / Sezer Sezer
 

Son Güncelleme: 01.08.2017 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsun zabıta 2017-07-12 11:25:57

Samsundaki zabıtalar kadar zorba caniler görmedim

Misafir Avatar
Hüsrev 2017-07-12 13:56:21 @samsun zabıta

Tabi görürsün.onları belediye başkanları halka hizmet için değil, kendilerine badigardlık yapmaları için it kopuk arasından seçip işe alıyorlar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Burak Burak 2017-07-12 14:18:00

Bizim evlerimizde yesilova mahallesinde yikilirken sanayii esnafları "oralar guzel olacak yiksinlar abi" diyolardi sira sizede gelecek diyince guluyorlardi