banner388
banner390
banner410
banner408

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Mahkemeden bakın ne istedi!

Samsun’da yürütülen FETÖ soruşturması dahilinde 10’u tutuklu olmak üzere 51 kişinin yargısına devam edildi.

banner269

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Mahkemeden bakın ne istedi!

Samsun’da yürütülen FETÖ soruşturması dahilinde 10’u tutuklu olmak üzere 51 kişinin yargısına devam edildi.

12 Ekim 2017 Perşembe 21:04
Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Mahkemeden bakın ne istedi!

Samsun Haber - Geçtiğimiz yıl Eylül ayından Canik Başarı Üniversitesi ile Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerine yönelik Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda aralarında üniversitenin rektörü Prof. Dr. Y.B.'nin de bulunduğu akademisyen, doktor, avukat ve iş adamı ile emekli öğretmenden oluşan 10'ü tutuklu 51 kişinin "silahlı terör örgütüne üye olma, terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.
Sanık sayısının fazla olduğu dava konferans salonunda görüldü. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sanıklar sağlık problemlerini öne sürerek tahliye talebinde bulundular. 

Tutuklu olarak yargılanan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Y.B. tahliye talebinde bulunarak, "Canik Başarı Üniversitenin eski rektörüyüm. Bütün iyi niyetimle bu üniversitede çalıştım. 30 yıllık akademisyenim. Bu güne kadar binlerce öğrenci yetiştirdim. Nerede bir yara varsa merhem olmak için bu ülkeye yararlı olmak istedim. Ben bir terörist değilim. Bu ülkenin yetiştirmiş, devletin yurt dışına götürmüş biriyim. OMÜ'de profesör olarak görev yaparken kurucu vakfın talebiyle Canik Başarı Üniversitesinin kurucu rektörü olarak atandım. Üniversitenin kapanmasından 6 ay öncesine kadar YÖK'ün kararıyla güvenlik soruşturmalarından geçerek yine üniversitenin rektörlüğüne atanmıştım. Ben üniversitenin bir akademisyen çalışanıydım. Akademik yöneticisiydim. 30 yıllık akademik kariyerim var. Son anda emekli oldum. Üniversitemizin son 3-4 ayına kadar bizin üniversitede hiçbir menfi olay olmadığı Valilik güvenlik toplantısında mevcuttur. 13 aydır tutuklu olarak bulunuyorum. Sağlık problemlerim var. Dışarıda birçok arkadaşımız gibi ben de tutuksuz olarak yargılanmak istiyorum. Dosyada da mevcut bir çok iş adamı maddi ve manevi yardımda bulundular. Bir Samsunlu olarak birçok iş adamının bağış yaptığı üniversitede benim çalışma yapmamam mümkün değildi. Üniversitenin içinde bulunan arsa için Canik Belediye Başkanlığı tarafından arsa tahsisinde bir çok kolaylık sağlandı. Bu üniversite kanuna göre kurulmuş ve resmi gazetede yayınlanmış. Ben akademik kimliğimle çalıştım. Her hangi bir yapıya yakınlığım mümkün değildir. Üniversite yöneticilik yapmamın örgüt yöneticiliği ve üyeliği ile özleştirilmesini çok acı buluyorum. Dosyamda her hangi bir kasıtla suç teşkil eden eylemim yoktur. Manevi unsur gerçekleşmemiştir. Ben 2.5 yıldır yüksek derecede uyku apnesi hastasıyım. Solunum destek cihazı ile uyuyorum. Cihazım bana cezaevinde ulaşılmadı. Bu konuda zorluklar yaşıyorum. Delilleri karartmam söz konusu değildir. Tüm delilere el konulmuştur. Dosya tekamül edilmiştir. Sabit adresim vardır. Polise kendim teslim oldum. Kaçacak şüphem yok. Sağlık durumum da gözetilerek tahliyemi arz ediyorum" dedi.
 

Mahkeme heyeti uyku apnesi cihazının Y.B.'ye verilmesi için cezaevine yazı yazılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 22 Aralık'a tarihine erteledi.
 

Son Güncelleme: 13.10.2017 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus hocam 2017-10-12 21:30:49

Yunus hocam, seni seviyoruz. Suçsuzluğunu biliyoruz. Kendi ikballeri için seni hukuksuz yere hapsedenleri Allaha havale ediyoruz.

Avatar
yilmaz ertem 2017-10-13 11:53:10

bu üniversiteyi acan actiran arsayi verenler bu rektörü atayanlar disrarda adam icerde, hemde kacmayip kendi teslim olmus. fetö ile mücadele artik hep bu sistemle yürüyor, asil fetöcüler e dokunulmuyor, sadece cemaate zamaninda siyasiler gibi sadece sohbet muhabbet seviyesinde katilmis kisiler icerde. bu cifte standarti ilk secimde halk cezalandirir. hala fetöcülerin sistemi yürüyor tam onlarin istedigi plan yürüyor

Avatar
Alperen Gündüzalp 2017-10-13 09:29:06

Yunus hocamı çok seviyoruz Allah yardımcısı olsun

Avatar
Eski Bir Basarili 2017-10-21 03:16:31

Hocam sizi seviyoruz. Mütevazi kişiliğinizi, babacan tavırlarınızı özledik. Allah yardımcınız olsun. İnşAllah bir an önce özgürlüğünğze kavuşursunuz. Ülkeye hak, hukuk, adalet gelir bir an önce inşAllah ve serbest kalırsınız.