banner388

Çanakkale Zaferi Tekkeköy'de Anıldı

“Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında Tekkeköy Belediyesi tarafından, Çanakkale belgeselinin tanıtımı ile şehitleri anma programı gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi Tekkeköy'de Anıldı

“Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında Tekkeköy Belediyesi tarafından, Çanakkale belgeselinin tanıtımı ile şehitleri anma programı gerçekleştirildi.

15 Mart 2017 Çarşamba 16:06
Çanakkale Zaferi Tekkeköy'de Anıldı

Samsun Haber - Tekkeköy Kaymakamlığı, Tekkeköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı anısına ilçedeki 7 farklı okuldan 88 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Çanakkale’ye Genç Bakış’ adlı belgeselin tanıtımı ve şehitleri anma programı Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, Karakol Komutanı Başçavuş Ali Ay, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla Tekkeköy Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Salonu’nda gerçekleştirildi.

Togar: “Çanakkale yeniden dirilişin adıdır”

Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programında konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Çanakkale yediden yetmişe herkesin gezip görmesi gereken tarih sayfalarına şehitlerimizin kanlarıyla yazılan, tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten destanın adıdır. Bugün burada bizlere bu cennet vatanı armağan eden şehitlerimizi anmak için toplandık. Yine Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği içerisinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı anısına ilçedeki 7 farklı okuldan 88 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Çanakkale’ye Genç Bakış’ adlı belgeselimizin ilk sunumunu birlikte izledik. Bu belgeselimiz Çanakkale Zaferi’ni öğrencilerimizin de duygu ve düşüncelerini içerisine katarak anlatmaktadır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz Çanakkale şuurunu iyi bilsin ve ondan dersler çıkartsın diye böyle bir projeyi hayata geçirdik. Tüm öğrencilerimize dağıtacağımız belgeselimiz ile hem öğrenciler sürecin içinde olacak hem de bu belgeselde ben de varım benim arkadaşımda var bizim okulda var gibi söylemlerle izleyecekler. Böylece Çanakkale geçilmez dedirten destanın hangi şartlarda yazıldığını herkes bilecek ve öğrenecek. Bu kapsamda yine belediyemiz tarafından hizmete sunulan tur otobüsümüz her cuma bir grubu ecdadının destan yazdığı Çanakkale’ye geziye götürüyor. Belgeselimizin hazırlanmasında ve hayata geçmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Destan 102 Yaşında

102 yıl önce yazılan destanının hangi şartlarda nasıl bir iman gücüyle yazıldığının herkes tarafından tam manasıyla bilinmesi gerektiğini belirten Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, “Vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu cennet vatanımız özellikle Çanakkale’de verilen üstün başarı ile ülkemiz bugünkü konumuna gelmiştir. Düşman orduları Çanakkale Boğazı’nı geçip İstanbul’a ulaşsalar idi bugün bir ülkemiz olmayacaktı. Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı anısına öğrencilerimizin katılımıyla kendi düşüncelerini görüşlerini kattığı ‘Çanakkale’ye Genç Bakış’ adlı belgeselimiz çok anlamlı ve güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçen belediyemize, müdürlerimize, öğretmenlerimize ve özellikle bu belgeselde yer alan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.
 

Konuşmaların ardından Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı anısına ilçedeki 7 farklı okuldan 88 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen "Çanakkale’ye Genç Bakış" adlı belgesel ilçe protokolü ve katılımcılar tarafından izlendi. Duygulu anların yaşandığı ve herkesin ilgiyle izlediği belgesel büyük beğeni topladı. Tekkeköy Belediyesi tarafından hazırlanan "Çanakkale’ye Genç Bakış" adlı belgesel 18 Mart akşamı Samsun’daki yerel televizyonlarda da yayınlanacak.

Son Güncelleme: 15.03.2017 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.