banner388
banner390
banner410
banner408

Çalınan Araçlarına 6 Yıl Sonra Kavuştular

Samsun’da 6 yıl önce gerçekleştirilen hırsızlık olayında çalınan 16 araç, sürücülerine teslim edildi.

banner269

Çalınan Araçlarına 6 Yıl Sonra Kavuştular

Samsun’da 6 yıl önce gerçekleştirilen hırsızlık olayında çalınan 16 araç, sürücülerine teslim edildi.

19 Aralık 2016 Pazartesi 18:09
Çalınan Araçlarına 6 Yıl Sonra Kavuştular

Samsun’da yaşanan olayda 2009 ve 2011 yılları arasında Samsun merkez ve ilçelerinde park halinde duran kamyonetler hırsızlar tarafından çalındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri olayla ilgili yürüttüğü soruşturmalar kapsamında hırsızlık şebekesini çökertildi ve olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Çalıntı 16 Transit kamyonet ise satıldıkları yerlerde ele geçirildi ve Samsun'da getirildi. Derebahçe Mahallesi'nde Soykan Otopark'ta çekilen çalıntı araçların sahiplerine ulaşan polis, bulunmasından ümitleri kesilen araç sahiplerine müjdeli haberi verdi. Araçlarını teslim almayan sürücüler onları bayrakla süslediler. Araç sahipleri Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Zeki Bal'a teşekkür ederek Türk bayrağı hediye ettiler.
Samsun'un İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'nde 6 yıl önce aracı çalınan ve babasının üzüntüden hayatını kaybettiğini söyleyen Sami Özkaya (44), "2010 yılı 8. ayında arabam çalıntı. Arabam çalınınca ekmek teknem, elim ayağım kurudu. Nakliyecilik yapıyordum. 7 ay kadar çalışamadım. Babam bu arabanın yüzünden kahrından vefat etti. Polislerden Allah razı olsun. Polis ağabeyler bulup bize teslim ettiler. Polis arabayı bulunca babam aklıma gelip ağladım. Zaten bu arabayı bulmak için Trabzon, Rize, Sivas ve Tokat'a gidip aradım ve 12 bin lira para harcadım. Sırf bu hırsızlara ulaşmak için uğraştım. Cenab-ı Allah iyi ki ulaştırmamış, ben de cezaevine girerdim. Araba geldi ama babamı geri getiremezler" dedi.

Canik ilçesinin Hasköy Mahallesi'nden aracı çalınan Selahattin Macit (35) ise, “Çok sevinçliyiz. Yani unutmuştuk biz bunları. Bulmuş gibi oldu. Çok mutluyuz. Hırsızlık masasından aradıklarında hiç aklıma gelmemişti. Memur beye ‘benim hırsızlık masası ile ne işim olur’ diye cevap vermiştim. O da bana ‘6 yıl önce çalınan arabanız yok mu?’ deyince çok şaşırdım, inanamadım. Daha sonrasında aracımıza kavuştuk. Polislerin hepsine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Araz sahipleri otoparktan kornalar çalarak düğün konvoyu gibi ardı ardına çıkıp evlerine gittiler.
 

Son Güncelleme: 21.12.2016 12:23
Anahtar Kelimeler:
SamsunTransit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.