banner388

Bylock kullanan memurlara 7.5 yıl hapis cezası verildi

Samsun genelinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bylock kullanan memurlar hakkında işlem yapıldı.

Bylock kullanan memurlara 7.5 yıl hapis cezası verildi

Samsun genelinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bylock kullanan memurlar hakkında işlem yapıldı.

11 Eylül 2017 Pazartesi 15:19
Bylock kullanan memurlara 7.5 yıl hapis cezası verildi

Samsun Haber - Türkiye genelinde yapılan operasyonlar devam ederken FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması kapsamında Samsun’da yürütülen çalışmalarda tutuklamalar gerçekleştirildi.

Bylock kullandığı gerekçesiyle 1 öğretmen tutuklandı

Örgütün gizli haberleşme ağı olan ‘’bylock’’ kullandığı iddia edilen bir öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.  G.H adlı kişiye Samsun 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan açılan davada mahkeme heyeti,  hakkında toplanmış delillerden yola çıkarak öğretmeni 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

''Telefonuma bylock yüklemedim''

G.H adlı öğretmen ise savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, “Hiçbir örgüte üye olmadım. Öğrencilerime vatan sevgisini aşılayan biriyim. Telefonuma ‘Bylock’ yüklemedim ve bu programı da kullanmadım. Beraatımı istiyorum” dedi.

İnfaz koruma memuruna hapis cezası verildi

Yine örgütün gizli haberleşme ağı olan ‘’bylock’’u kullandığı gerekçesiyle bir infaz koruma memuru hakkında da karar verildi.  S.A adlı kişi hakkında Samsun 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan mahkeme heyeti cep telefonu üzerinden farklı adreslerde bylock ile yazışmalar yaptığını gerekçe göstererek söz konusu kişiyi 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

''Bylock’u kabul etmem mümkün değil. Suçsuzum''

S.A adlı kişi savunmasında “Kimse Yok Mu Derneğine kurban bağışım doğrudur. Bu bağışı makbuz karşılığı yaptım. Flaş bellekteki Fetullah Gülen'in ses kaydı ise bu adamı bize hoca diye lanse ettiler. Sadece dini sohbetler içeriyor. Örgütsel bir yanı yok. İçindekileri de dinlemedim. ‘Bylock’u kabul etmem mümkün değil. Suçsuzum, beraatıma karar verilsin” dedi.

Son Güncelleme: 11.09.2017 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.