banner388
banner390
banner410
banner408

Buz Tutan Barajdan Cansız Çıkarıldı

Çorum'da yaşanan olayda, soğuk hava nedeniyle buz tutan barajda yürümek isteyen şahıs düştüğü sudan cansız olarak çıkarıldı

banner269

Buz Tutan Barajdan Cansız Çıkarıldı

Çorum'da yaşanan olayda, soğuk hava nedeniyle buz tutan barajda yürümek isteyen şahıs düştüğü sudan cansız olarak çıkarıldı

19 Ocak 2017 Perşembe 13:46
Buz Tutan Barajdan Cansız Çıkarıldı
Samsun Haber- Çomar Barajı'nda meydana gelen olayda, otomobiliyle baraj kenarında gezinti yapan Mustafa B., buz tutan baraj gölü üzerinde bir kişinin yürüdüğünü gördü. Buz üzerinde yürüyerek, kıyıdan yaklaşık 30 metre uzaklaşan kişi bir süre sonra buzun kırılması sonucu suya düştü.

Bunu fark eden Mustafa B., suda çırpınan kişiyi kurtarmak istedi. Buzun kırılması üzerine suya düşen Mustafa B., kendi imkanlarıyla kurtularak, kıyıya çıktı. Gencin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, ambulans, itfaiye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kıyıya indirilen bot ile derinliği 15 metreyi bulan baraja açılan 3 dalgıcın yaklaşık bir saat süren aramasında, suda kaybolan kişi bulunamadı.

Bir süre devam eden arama kurtarma çalışmaları havanın karanlık ve soğuk olması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi.



Samsun Ekipleride Katıldı

Kayıp şahsı arama kurtarma çalışmaları sabah yeniden başlatıldı. Arama çalışmalarına AFAD ekipleri ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Su Arama Kurtarma ekipleri katıldı. Dalgıçlar buz tutan baraj gölünün üzerinde yaklaşık 30 metre yürüdükten sonra şahsın suya düştüğü bölgede suyun içerisine dalış yaptı. Bu sırada bir bot ile dalgıçlara bağlanan halatlarla önlem alındı. Su altı arama ekibi, yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından adının Adnan Öztürk (33) olduğu belirlenen kişinin cansız bedenini 13 metre derinlikte buldu.

Uzun uğraşlar sonucu baraj gölünden çıkarılan Öztürk’ün cesedi otopsi için Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.