banner388

Büyükşehir'den Çok Önemli Yatırımlar

Samsun'un Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan Kalaycılı Mahallesi bölgesinde yapılan köprü inşaatında sonlara gelindiğini ve Samsun'un ilçeleri ile beraber büyük yatırımlarında açılışını yapmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

Büyükşehir'den Çok Önemli Yatırımlar

Samsun'un Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan Kalaycılı Mahallesi bölgesinde yapılan köprü inşaatında sonlara gelindiğini ve Samsun'un ilçeleri ile beraber büyük yatırımlarında açılışını yapmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

28 Temmuz 2016 Perşembe 13:50
Büyükşehir'den Çok Önemli Yatırımlar

Belediye Başkanı Yılmaz, doğu ve batı, güney ve kuzey ayrımı yapmaksızın Samsun'un her yerinde büyük ölçüde yatırımların hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Hedefimiz Samsun'un halkına en iyi hizmeti vermektir” dedi.



Samsun'un Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yılmaz Bafra'nın Kızılırmak Nehri üzerinde yapımı hala devam etmkete olan köprü inşaatını gezdi. Kalaycılı Mahallesi'ni şehrin karşı yakasını biraraya getirecek olan 250 metre uzunluğunda 10 ayaklı köprü yapımının yaklaşık olarak 1 ay içerisinde bitirilmesi planlanmakta.



''İLÇE KALKINACAK''
Ulaşımın daha çok rahatlamasına katkı sağlayacak olan bu köprünün, özellikle yaşamıda kolaylaştıracağını dile getiren Samsun'un Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz, "Köprünün yapımı bitip hayata geçmesi ile Bafra ulaşımı daha da kolaylaşacak ve mesafe kısalacak. Şehrin iki yakasını bağlayacak olan köprü yapımında neredeyse sona gelindi. Güzel bir açılış yapmak istiyoruz" diye konuştu. Başkan Yılmaz'a gezi esnasında Bafra'nın Belediye Başkanı Zihni Şahin de eşlik etti.



''VEZİRKÖPRÜ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR''
Samsun'un Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki yapılan yatırımlara hız kesmeden devam etmekte. İlçeleri şantiyeye çeviren Fen İşleri Daire Başkanlığı, Vezirköprü’nünde alt yapısını adeta ilmek ilmek dokumakta. Cumhuriyet tarihinde en büyük yatırımın şahitliğini yapan Vezirköprülüler, yaşam konforlarının artmasını mutluluk içinde karşılıyorlar.
İlçelerde ve mahallelerde asırlık alt yapı sorunlarının tarihe gömülmesi hedef alınarak yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, yatırım sürecinde yaklaşık olarak iki buçuk seneyi geride bıraktılar. Günümüze kadar yol, su, kanalizasyon birde dere yatağı ıslah çalışmaları ile eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm tesis ve sosyal hizmet yatırımı ile ilçede büyük ölçüde değişim ve dönüşüm sağlandı.
159 mahalleye sahip olan 100 bin nüfuslu Vezirköprü neredeyse bütün mahallerinde çalışmayı devam ettiren Fen İşleri Daire Başkanlığı Vezirköprü'nün Şube Müdürlüğü, ilçe alt yapısına tam 40 milyon TL’lik yatırım yaptılar. Toplamda yol uzunluğu 500 km olan Vezirköprü'de günümüze kadar 42 kilometre asfalt, 12 km kadar beton, 13 km yaş beton, 7 kilometre ise sıkıştırılmış kuru beton ile 2 km parke tretuar yol yani toplamda 76 km'lik yol yapmını bitirerek vatandaşların kullanımına sunmuş olan, Arıca ve Soğucak Mahallelerinin arasındaki 18 mahalleyede hizmet sunan ana yolun yapımını ise 20 gün içerisinde bitirecekler. 18 kilometrelik bir kanyon yolunun genişletme ve sıcak asfalt dökme çalışmalarıda sene sonuna kadar bitirilecek.
Tam 25 mahallede 40 km beton yol vu bununla beraber 14 mahallede ise 19 km asfalt yol çalışmasını planlamakta olan Vezirköprü'nün Şube Müdürlüğü, Vezirköprü Göl Lisesi ile Kunduz Dağı güreş alanında tribünlerinin yapımını da tamamlamış bulunmakta. Kunduz Yaylası’nda festival alanı için kullanılmak üzere engebeli bir arazide çalışmalar ve betonarme perdelerin yapımını devam ettiren Fen İşleri ekipleri, galvaniz çelikten yaptıkları tam 3 bin 200 kişilik tribünün inşaatının da yapımını bitirdiler.



Son Güncelleme: 28.07.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.