banner388

Büyükşehir Belediyesi SASKİ'ye kefil olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında, önemli 21 madde görüşülüp karara bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi SASKİ'ye kefil olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında, önemli 21 madde görüşülüp karara bağlandı.

14 Temmuz 2020 Salı 18:37
Büyükşehir Belediyesi SASKİ'ye kefil olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı fiziksel mesafe kurallarına uyularak Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapılan toplantıda 17 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşüldü.
 

SASKİ'YE 610 BİN TL'LİK KREDİ


Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) İller Bankası A.Ş.’den SUKAP kapsamında Kavak Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı için 610 bin TL’lik ek kredi kullanımına belediye tarafından garanti verilmesine ilişkin işlemler için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yetkili kılındı.


 

FERİBOT BELEDİYEYE DEVREDİLECEK


Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yaptırılarak Samsun’un Vezirköprü ilçesine getirilen “Altınkaya 55” isimli feribotun belediyeye devredilme işlemi onaylandı.

HAVZA'YA YERALTI OTOPARKI


Havza Belediye Meclisi tarafından kabul edilen, mezarlık vasıflı imar planında ise otopark olarak işlenmiş olan taşınmazın “Yer Altı Otopark Projesi" kapsamında 25 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisine ilişkin karar onaylandı. Söz konusu alanda mezar yeri bulunmadığı ve otopark olarak kullanıldığı öğrenildi.
 

ŞEHİDİN ADI O SOKAĞA VERİLDİ


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit olan Samsun nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Memuru Atakan Arslan’ın ismi bir sokağa verildi. İlkadım ilçesindeki İskenderun Sokak’ın ismi “Şehit Polis Memuru Atakan Arslan Sokak” olarak değiştirildi.



VEZİRKÖPRÜ'YE SANAYİ SİTESİ


Vezirköprü Belediye Meclisi’nin küçük sanayi sitesi oluşturulmasına ilişkin kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve açıklama raporu onaylandı. Açıklama raporunda Vezirköprü ilçe merkezinde dağınık halde bulunan hurdacı, keresteci ve benzeri işletmelerin bir arada olacağı küçük sanayi sitesinin kurulmasının planlandığı bilgisi yer aldı.


 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KABUL EDİLDİ


Atakum ilçesi belediye sınırlarındaki Meyvalı, Sarıtaş, Sarayköy ve Kesilli Mahallelerinde bazı parsellerin kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirlenmesi teklifi kabul edildi.
 Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, “Bizim çalışmalarını sürdürmüş olduğumuz bir Batı Çevre Yolu ve etrafına ilişkin düzenlemelerimiz var. Bu düzenlemeler kapsamında mera alanları var. Bununla ilgili Tarım ve Orman Müdürlüğünden mera alanlarıyla ilgili talepte bulunduk. Fakat onlar burada yapacağımız amacın belirli olmasını istedikleri için ve aynı zamanda kent merkezindeki düzenlemeleri de buna ekleyeceğimiz için bu alanlarda kentsel dönüşüm gelişim alanı ilan ediyoruz” bilgilerini verdi.
Tüm maddeler meclis tarafından kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin canik 2020-07-14 19:00:32

EYVAH EYVAH EYVAH...yandi keten helva..beni yonetim hala orda diye uyku tutmuyo..kosebasini cakallar tutmus..