banner388
banner390
banner410
banner408

Büyükşehir Belediyesi dilsiz canları unutmadı

Samsunluların Koronavirüse karşı 'evde kal' çağrısına uymaları üzerine sokak hayvanlarının yemek bulması zorlaştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi bunun üzerine harekete geçti ve sokak hayvanlarına sahip çıktı. Şehrin belirli noktalarına bırakılan mamalarla dilsiz dostların aç kalmaması sağlandı.

banner269

Büyükşehir Belediyesi dilsiz canları unutmadı

Samsunluların Koronavirüse karşı 'evde kal' çağrısına uymaları üzerine sokak hayvanlarının yemek bulması zorlaştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi bunun üzerine harekete geçti ve sokak hayvanlarına sahip çıktı. Şehrin belirli noktalarına bırakılan mamalarla dilsiz dostların aç kalmaması sağlandı.

31 Mart 2020 Salı 19:07
Büyükşehir Belediyesi dilsiz canları unutmadı

Koronavirüs nedeniyle Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da vatandaşların evlere kapanmasıyla sokak hayvanları yemek bulmakta zorluk çekti. Samsun Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarını yalnız bırakmayarak şehrin belirli yerlerine mamalar bıraktı. 

BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ

Sokak hayvanlarının aç kalmaması için harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kamu kurumlarından topladıkları arta kalan yemekleri Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezi’ndeki Mama Üretim Tesisi’nde ’proteinli konserve mama’ haline getiriyor. Hazırlanan mamaları şehir merkezi dışında yer alan muhtelif doğal yaşam alanlarına bırakarak sokak hayvanlarının aç kalmaması sağlanıyor.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN: MAMA ÜRETİM TESİSİ


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi   Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler,  Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezi’nin dezenfekte edildiğini, koruma altındaki hayvanların muayenelerinin yapıldığını dile getirdi. İşler, 


"Korona virüs tehdidi karşısında ‘evde kal’ uyarısıyla birlikte vatandaşlarımızın ve başta lokantacılar olmak üzere esnafımızın evlerinden çıkamıyor olması, sokak hayvanlarının beslenmelerinde ciddi sıkıntılar oluşturdu. Bu nedenle veteriner hekimlerden oluşan ekiplerimiz saha çalışması yaparak çeşitli gözlemlerde bulundu. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü olarak biz de sokak hayvanlarımızın beslenmelerine katkı vererek hayatlarını rahat bir şekilde devam ettirebilmeleri için mama üretim kapasitemizi artırdık. Belediyelerimiz aracılığıyla ilçelerimize mama gönderiyor, böylece sokak hayvanlarının il genelinde yeterli gıdayı almalarına yardımcı oluyoruz. Mama Üretim Tesisi’nde ürettiğimiz yiyecekleri, barınak dışında yaşayan hayvanlarımıza da dağıtarak beslenmelerini sağlıyoruz." bilgilerini verdi.

HAYVANSEVERLERE MESAJ...


Hayvanseverlere seslenen ve ‘evde kal’ çağrısında bulunan  Nurhan İşler, "Sokak hayvanı dostu olan hayvanseverlerimizin, can dostlarına zaman ayırıp beslenmelerine katkı verdiklerini biliyoruz. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak tüm vatandaşlarımızın salgına karşı ‘evde kal’ çağrısına uymalarını istiyoruz. Bizler, diğer belediyelerle işbirliği yapmak suretiyle bu tür hayvanların beslenmelerini sağlayacağız. Sokakta dostlarınız için endişe etmeyin. Onlar için biz varız, siz lütfen evde kalın" şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meltem 2020-03-31 19:44:53

Canik cevresinde bir kopek var surekli ayni yerde yatip kalkiyor bir bey efendi beyaz bir arabayla geldi kopege yemek getirdi ve gitti sabah sabah guzel bir manzarayla gune basladigim icin o kadar mutlu oldum ki bugun bende o kopegin suyunu verdim Allah razi olsun hayvanlari dusunenlerden

Avatar
takipçi 2020-03-31 21:27:32

dilli olan insanların yardımına koşulmuyor ki hayvanlara koşulsun

Avatar
Faruk 2020-04-01 12:40:10

Elini taşın altına koyan herkese teşekkürler. Lütfen herkes kapısının önüne gelen ve sokağındaki canlılara sahip çıksın.