banner388
banner390
banner410
banner408

“Büyükşehir Belediyesi bataktadır, batmaya da devam ediyor”

CHP Samsun il Başkanı Tufan Akçagöz Büyük Şehir Belediyesiyle ilgili şok iddialarda bulundu. Başkan Akçagöz Büyükşehir Belediyesinin iyi yönetilmediğini dile getirerek “Büyükşehir Belediyesi batmaktadır ve batmaya da devam ediyor” dedi.

banner269

“Büyükşehir Belediyesi bataktadır, batmaya da devam ediyor”

CHP Samsun il Başkanı Tufan Akçagöz Büyük Şehir Belediyesiyle ilgili şok iddialarda bulundu. Başkan Akçagöz Büyükşehir Belediyesinin iyi yönetilmediğini dile getirerek “Büyükşehir Belediyesi batmaktadır ve batmaya da devam ediyor” dedi.

20 Kasım 2017 Pazartesi 17:56
“Büyükşehir Belediyesi bataktadır, batmaya da devam ediyor”

Samsun Haber- CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz  geçtiğimiz günlerde 2003-20013 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesine açmış olduğumuz davayla ilgili bir haber yapıldığını belirterek, “Samsun’da Selahiye Mahallesinde geçen bir caddenin ismi bundan beş yüz yıl önce yaşamış bir Şeyhülislamın Ebussuud Efendinin ismiyle anılmakta ve belediye kararıyla bu caddeye Ebussuud ismi verilmiş. Şimdi değerli basın mensupları, bilmeyenler için söyleyeyim. Ebussuud Efendi, kızılbaşların, alevilerin topluca öldürülmeleri dinimize göre helaldir diyen, onların kanları helaldir diyen, bu yolda ölmek şehitliğin ulusudur diyen ve bu yönde fetvalar veren bir şeyhülislamdır” diye konuştu.

“500 yıl geçmesi hiçbir şeyi değiştirmiyor, Bu büyük bir ayıp”

Halkın düşmanlığa itilmesinin suç olduğunu sözlerine ekleyen CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz , “Aradan 500 yıl geçmesi hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bugün herhangi biri bir televizyon kanalında ya da başka bir platformda Alevilerle ilgili böyle bir söz sarf etse halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten hüküm giyer ve ceza alır. Bizde bu ayıbın ortadan kaldırılması için Samsun’un Büyükşehir Belediye Başkanına bir talepte bulunduk.  Ve meclis kararıyla bizim talebimiz reddedildi.  Ve şuan Selahiye’de o caddenin ismi hala Ebussuud Caddesi olarak devam etmektedir. Şimdi biz hangi inanç ya da kültür düzeyinden gelirsek gelelim aynı ortak paydalarda buluşmak zorunda olan insanlarız. Yan yana beraber yaşamak zorundayız. Bu ülke alevisiyle güzel, sünnisiyle güzel, bu ülke Türk’üyle, Kürt’üyle,  Laz’ıyla, Çerkez’iyle Gürcü’süyle güzel. Ne kadar çok etnik kimlik varsa o kadar zenginiz demektir. Ne kadar inanç değeri varsa zenginiz demektir. Bu ülke inanç kimliklerine düşmanlık yapmak kimsenin haddi değildir. Dolayısıyla bu vesileyle bu haberin üzerinden yeniden Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanına çağrıda bulunuyorum.  Bu ayıptan vazgeçin ve alevi inanç kimliğine sahip vatandaşlarımızı rahatsız eden bu ismi orada çıkarın. Bundan yaklaşık 10 gün önce Tokat’ta Mustafa Kemal Atatürk’e ve mücadele arkadaşlarına, Kuva-i  Milliye mücadele arkadaşlarına bunların katli vaciptir diye fetva veren Mustafa Sami’nin ismini bir okula verme cürretinde bulundular. Ve kamuoyunun baskıyla bundan vazgeçildi. Şimdi bu açık çağrıyı yapıyorum Samsun’da yaşayan alevi inanç kimliğinde olan insanlarımız adına da söylüyorum. Bu büyük bir ayıp… Bu ayıbı kaldırın, bu ayıbı temizleyin. Yani bilmiyor olabilirsiniz ancak bu olayın 500 yıl önce yaşanmış olması bu sözlerin yüzyıllar ötesinden söylenmiş olması bu gerçeği ortadan kaldırmıyor. Bu vesileyle bunu Samsun kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Yarın eğer bu konuda ısrarcı olursanız alevi yurttaşlarımızın yüzüne nasıl bakacaksınız. O insanların ellerini ki siyaset yapıyorsunuz nasıl sıkacaksınız. Bunun muhasebesini de kendi vicdanınızda lütfen yapın” ifadelerini kullandı.

“Belediyenin 1 Katrilyon borcu var”

Sayıştay’ın görevini yerine getirmediğini iddia eden Başkan Akçagöz, “Bu kurumlardan bir tanesi de Sayıştay…  Sayıştay’ın asli görevinden bir tanesi de devlet kurumlarını mali yönden denetlemek ve her sene geçen yılın muhasebesini ve tespitleri var Sayıştay’da... Alt belediyelerde dahil, Büyükşehir Belediyeleriyle ilgili sistemli raporlar,  denetli raporları düzenler ve bunuda kendi sitesinde yayınlar yani bu raporlar alenidir ve vatandaşlarda öğrenirler yani kendi kendi kentinde neler olmuş neler bitmiş neler dönmüş bunları öğrenme fırsatı bulurlar. Şimdi elimizde geçen seneye ait denetleme raporu var. Sayıştay denetleme raporundan bahsetmek isterim. Sayıştay denetleme raporu, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanlığıyla ilgili uzun ve kapsamlı bir rapor fakat sizinle bugün paylaşacağım iki önemli nokta var. Bu temel maddelere değinmeden Samsun’la ilgili Sayıştay’ın yapmış olduğu çalışmanın içerisinde ki önemi bir noktaya da dayanmak isterim.  Şimdi değerli arkadaşlar kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar. Şimdi Belediyemiz uzun vadeli borçlanmada 745 trilyon, kısa vadeli borçlar hanesinde de 331 trilyon borç gösterilmiş. Şimdi toplamda bir kat trilyon civarında bir borcu var Samsun’un. Peki, gelirimiz ne kadar 541 milyar. Yani bir kat trilyon nerde 541 milyar gelir nerde.  Bu büyük bir açık ve bu fotoğraf müflis tüccar fotoğrafıdır yani Samsun Büyük Şehir Belediyesi bataktadır ve batmaya da devam ediyor. Bunu ben, sen, biz, hepimiz ödeyeceğiz. Değerli Samsunlular bunu biz ödemek zorunda kalacağız keşke bunu beceriksiz yöneticiler ödemek zorunda kalsalardı. Yani Samsun’u iyi yönetememelerinin ceremesini bizler ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 21.11.2017 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaya 2017-11-20 21:04:50

Zaten böyle din düşmanlarının hainlerin kabul görmesi mualesef bizlerin dinimizi iyi bilmemesinden kaynaklanıyor. Dini kuranı kerimden değilde cemaatlardan tarikatlardan ögrenmekten kaynaklanıyor. Yani varya şeytan çüppe ile gelse milyonlar etegini öper hale geldik yazık.