banner388
banner390
banner410
banner408

Büyük ikramiye Samsunlu Orhan'a çıktı ama...

Büyük ikramiyeyi kazanan Süleyman Orhan'ın yanlış yaptığı yatırımlar nedeniyle hayatı karardı.

banner269

Büyük ikramiye Samsunlu Orhan'a çıktı ama...

Büyük ikramiyeyi kazanan Süleyman Orhan'ın yanlış yaptığı yatırımlar nedeniyle hayatı karardı.

29 Aralık 2017 Cuma 09:41
Büyük ikramiye Samsunlu Orhan'a çıktı ama...

Samsun haber - Her yılbaşında binlerce satılan Milli Piyango biletleri şimdiden tükenmiş durumda. Herkes 61 milyonun kendisine çıkacağına inanarak hayal kuruyor. 1994 yılında ise 2 milyar lira (tüketici enflasyonuna göre şuan 555 bin lirası) 2 çocuk babası Samsunlu Süleyman Orhan'a çıktı.

"İLK YEREL TELEVİZYONU KURDU"

HaberTürk'ün haberine göre pastanesi önüne gelen satıcıdan aldığı bilet ile hayatı bir anda değişen Süleyman Orhan, kuzeniyle birlikte Samsun'un ilk yerel televizyonunu kurdu. Başka bir yerde de konfeksiyon ürünü satan Süleyman Orhan büyük ikramiyeyi kazandığını kimseye söylemedi.

"UMUDUNUZU BAĞLAMAYIN"

Kazandıktan sonra parayı 3 ay boyunca bankada tuttuğunu söyleyen Samsunlu Orhan, "Daha iyi yatırımlar yaparız, ticarete veririz diye düşündük. Başka şehirlere de yayılmayı düşündük ama olmadı. Kardeşim bir ihale için Ankara’ya giderken trafik kazasında hayatını kaybetti. Kadere inanırız; piyango çıkmasaydı kardeşim yaşar mıydı diye düşünüp tereddüt etmeyiz. Ecelin ötesi gerisi yoktur, ölüm onu çağırmış. 37 yıldır evliyim, eşimizi, arabamızı falan değiştirmedik. Parayı yönlendirecek kimse olmadığı için yanlış yatırım yaptık. Ticarete değil toprağa harcamalıydık sonradan anladık. Çıkan parayla kendim için aldığım en büyük şey otomobil oldu. Bir de sanayi sitesinde 2 tane imalathane açarak işimizi büyütmeye çalıştık. Para bir yandan da 5 Nisan kararları nedeniyle tükendi. Pastaneleri kapatmak zorunda kaldık. Şimdi iki tane kantin yönetiyorum” dedi. Nimet Abla gişesi önünde uzanan kuyrukları hatırlattığımız Orhan, “Nimet Abla’dan çıkmış, Urfa’dan, Maraş’tan çıkmış falan bunlara inanmayın. Ne yazılıysa o. Bana çıktığı gibi gelir kapına seni bulur. 40-50 işçi çalıştırabiliyorsan ne mutlu. Ne kadar çalışırsan o kadar kazanırsın, piyangoyla olmaz. Umudunuzu piyangoya bağlamayın” dedi.
 

Son Güncelleme: 29.12.2017 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oooio 2017-12-29 11:08:53

Paraları yerken iyi

Avatar
Cemal 2017-12-29 09:52:05

Büyük paraları yönetmek büyük bilgi ve tecrübe ister. Sıradan insanlar o paraları kaybederler.

Avatar
İbrahim 2017-12-29 14:05:56

Haram kazancın neyini yönetiyorsunuz. Arkadaş bu ülkede asgari ücretin altında maaşla zor şartlarda ailesini geçindirmeye çalışan onca insan var gözünüzü açın biraz. Adı üstünde milli Ziyango