banner388

Burası Samsun'un en sakin mahallesi

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve çoğunluğu yaşlılardan oluşan Kolay Mahallesi'nde son 50 yıldır hiç asayiş olayı yaşanmadı.

Burası Samsun'un en sakin mahallesi

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve çoğunluğu yaşlılardan oluşan Kolay Mahallesi'nde son 50 yıldır hiç asayiş olayı yaşanmadı.

07 Ocak 2018 Pazar 12:19
Burası Samsun'un en sakin mahallesi

Samsun Haber - Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Kolay Mahallesi'nde son 50 yıldır asayiş olayı yaşanmadı. "Samsun'un cenneti" olarak bilinen mahallenin büyük çoğunluğu ise yaşlılardan oluşuyor.

 

Kolay Mahallesi Muhtarı Hasan Özcan, mahallede en ufak bir huzursuzluk dahi yaşanmadığına dikkat çekerek, "Ben 57 yaşındayım. Bu yaşıma kadar bu mahallede bir olay olduğunu hiç görmedim. Bu mahallede hiç olay olmuyor. Bunun nedeni ise köyümüzün kültür düzeyinin yüksek olması. Yaklaşık olarak köyün yüzde 99’u eğitimli kişidir. Burada hemen hemen her evde emekli yaşamakta. Bu mahallenin 'emeklilerin cenneti' olduğunu söyleyebilirim. Mahallemiz yaz aylarında 4 bin, 5 bin nüfusa ulaşabiliyor. Kış ayında ise yaklaşık olarak bin 500 kişi ikamet ediyor. Köyümüz yaklaşık olarak 600 haneden oluşuyor. Kolay’da herkes birbiriyle iyi geçinir. Birlikte oturur sohbet ederler. Yolda herkes birbirini gördüğünde sarılır hal hatır sorar. Kimse kimsenin kuyusunu kazmaz, arkasından iş yapmaz. Burada herkes huzur içerisinde yaşar" açıklamalarında bulundu.


"HUZURLU VE TEMİZ BİR MAHALLE"

Mahalle esnafı ise konuşmalarında, "Kolay’ın değeri paha biçilemez. Buranın gecesi gündüzü aynıdır. Mahallemize bir kişi gelip bir şeylerini emanet bırakıp gitse ve 10 yıl sonra tekrar geri gelse o bıraktıklarını aynı yerinde el sürülmemiş vaziyette bulur. Çok temiz ve huzurlu bir mahalledir" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.01.2018 13:16
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal akgöz 2018-01-07 15:26:56

Kolay anlatılacak dan öte yaşanacak olan cennetten bir köşe gibidir yaşlısından gencine her biri ayrı ayrı bir saygın insanlardır canını malını güven içerisinde emanet efebileceğin bi yerdir

Avatar
Ferdi 2018-01-08 00:32:35

Boyle yerlerin olmasi cok guzel. MAŞALLAH.

Avatar
Aysel ozkolay 2018-01-08 17:43:27

Kolaylı olunmaz kolaylı doğulur. Bizler çok şanslı olarak doğduk. Çocukluğumuz köyümüzde bu doğayı soluyarak geçti.ve kendini kolaylı hisseden herkez bilirki yardım hoşgörü medeniyet bizlerin kanında var.ve sahip çıkacağız bu cennete.kirletmeyecek ve buna izin vermeyeceğiz.tek sorunumuz belediye araçlarının geri gelmesi..

Avatar
kartal rado 2018-01-09 13:34:06

kadıköyede bekleriz