banner388

Bulduğu 8 bin TL'yi sahibine teslim etti

Samsun'da içinde 8 bin TL olan cüzdanı bulan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Oğulcan Bozyel, sahibine teslim etti.

Bulduğu 8 bin TL'yi sahibine teslim etti

Samsun'da içinde 8 bin TL olan cüzdanı bulan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Oğulcan Bozyel, sahibine teslim etti.

17 Mayıs 2018 Perşembe 14:05
Bulduğu 8 bin TL'yi sahibine teslim etti

Samsun haber - Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulunda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Oğulcan Bozyel, geçtiğimiz günlerde babasıyla birlikte Tes-İş Sendikası'nın konferansına giderek kamera çekimi yaptı.

Konferansın ardından koltuğun üstünde cüzdan bulan küçük Oğulcan, içinde 8 bin TL olan cüzdanı Tes-İş Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz’a teslim etti. Başkan Yılmaz ise, cüzdanın konferansa katılan Tes-İş Van Şube Başkanına ait olduğunu anlayarak sahibine teslim etti.

Yaptığı hareketle örnek bir davranış sergileyen ortaokul öğrencisi Oğulcan Bozyel için okulda plaket töreni düzenlendi. Tes-İş ve Türk-İş Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz, adeta insanlık dersi veren Oğulcan Bozyel’e plaket verirken okul müdürü ise iftihar belgesi takdim etti.

Oğulcan Bozyel yaptığı açıklamada “Biz sendikada kamera çekimi yapıyorduk. Konferans bittiğinde ve herkes gittiğinde koltukta bir cüzdan gördüm ve gittim aldım. Cüzdanın kime ait olduğunu öğrenmek için içerisini açıp baktım. İçerisinde kimlik falan olduğunu gördüm. Cüzdan parayla doluydu ve gidip sendika başkanına teslim ettim. O da sahibine teslim etti. Bence herkes bunu yapmalı. Başkasının olan bir parayı yeseydim gönlüm rahat olmazdı. Hem de bu para haram. O yüzden teslim ettim” dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2018 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muzaffer kurt 2018-05-18 01:57:43

Bu kardeşimizin Allah kalbine ğöre versin örnek bir davranış....

Avatar
Meylin 2018-05-18 00:29:47

Helal olsun kardeşim dürüst insan zor bulunuyor.