banner388
banner390
banner410
banner408

Bugünün sıkıntıları Divan-ı Hikmet’te yer alıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ‘’Hoca Ahmet Yesevi’yi anlamak’’ adlı bir konferans verildi.

banner269

Bugünün sıkıntıları Divan-ı Hikmet’te yer alıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ‘’Hoca Ahmet Yesevi’yi anlamak’’ adlı bir konferans verildi.

22 Eylül 2017 Cuma 14:41
Bugünün sıkıntıları Divan-ı Hikmet’te yer alıyor

Samsun Haber - Konferansa konuşmacı olarak katılan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldı islam dünyasının içinde bulunduğu problemlerden söz etti, Ahmet Yesevi gibi isimlerin eserlerini çözüm olarak işaret etti.


Hoca Ahmet Yesevi'nin Türk, İslam ve insanlık için önemli bir isim olduğunu belirten Yıldız, "Coğrafyamızda çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. İslam ve Türk dünyası büyük sıkıntılar yaşıyor. Hoca Ahmet Yesevi, Divan-ı Hikmet isimli eserinde bizim bugün yaşadığımız sıkıntıların reçetesini sunuyor. ‘Bu reçetelerden bir tanesi: - Nerede görsen gönlü kırık, merhem ol, - Öyle mazlum yolda kalsa, yoldaşı ol, - Mahşer günü dergahına yakın ol, - Ben-benlik güden kişilerden kaçtım ben işte.’ Bizim yapmamız gereken reçeteyi başka yerde aramak değil. Başkalarının verdiği reçetenin olumsuz sonuçları, yan etkileri olur. Biz reçeteyi büyüklerimizin eserlerinde aramamız lazım. 


Hoca Ahmet Yesevi'nin 12 yüzyılda bunu başardığını gördük. 13. yüzyılda talebelerinin yaptığını gördük. Müslümanların bu coğrafyada olmadığı zaman gelip Anadolu’yu mayaladıklarını gördük. Bizlerin yapması gereken bu kişileri örnek almak. Başkalarını değil. Başkalarını örnek almamızın sonucunu 15 Temmuz'da gördük. Canımız dediğimiz evlatlarımız, bir anda ateş topuna dönüp 15 Temmuz'da vatanını milletini bombaladılar. İslam dünyasının Türk dünyasının bu büyüklerimizin felsefesine ihtiyacı var" dedi.

Son Güncelleme: 22.09.2017 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.