banner388

Bu sokakta yüksek sesle konuşmak yasak

Samsun'da bulunan bir sokakta yüksek sesle konuşmak yasak.

Bu sokakta yüksek sesle konuşmak yasak

Samsun'da bulunan bir sokakta yüksek sesle konuşmak yasak.

25 Aralık 2017 Pazartesi 09:58
Bu sokakta yüksek sesle konuşmak yasak

Samsun haber - Samsun'un İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Muhtarlığı tarafından ilginç bir kural hayata geçirildi. Adıgüzel Sokak'ta bağırmak ve yüksek sesle konuşmak yasaklandı. Özellikle gençlerin toplanarak mahalle sakinlerini rahatsız etmesinden dolayı bu kuralı hayata geçiren Muhtar Filiz Kavalcı, her köşeye tabela astırdı. Sokaklara asılan tabelalarda “Adıgüzel Sokak üzerinde yüksek sesle konuşulmaması ve köşe başlarında beklenmemesi rica olunur. Aksi takdirde çevreye rahatsızlıktan emniyet birimlerine haber verilecektir” uyarısı yer alıyor.

"İYİ SONUÇLAR ALDIK"

Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı yaptığı açıklamada, "18 yıldır bu mahallede görev yapıyorum ve Samsun’un ilk bayan muhtarıyım. Vatandaşlarımıza 4 dönemdir hizmet veriyoruz. Adıgüzel diye bir sokağımız var. Bu sokak üzerinde insanlarımızı uyarmak adına bir uygulama başlattık. Yüksek sesle konuşmamaları adına bir tabela astık. Bu bölge okul ve dershane bölgesi olduğu için öğrencilerin yoğunlukla kullandığı bir yer. Bu gençlerimizi uyarmak adına böyle bir yazı astık. Bulduğumuz bu yöntemin de iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Bu sokakta genelde yaşlı kesim oturmakta. Vatandaşların düşünmesi gerekir. Sonuçta bu evlerde hasta olabilir, çocuklar uyuyor olabilir. Düşünceli olmak lazım. Vatandaşlarımız da bu uygulamadan gayet memnun” dedi.
 

Son Güncelleme: 25.12.2017 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.