banner388

"Bu rahat günlerimizi şehit ve gazilerimize borçluyuz"

"Şehitler Gecesi” programına katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, önemli açıklamalarda bulundu.

"Bu rahat günlerimizi şehit ve gazilerimize borçluyuz"

"Şehitler Gecesi” programına katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, önemli açıklamalarda bulundu.

27 Şubat 2020 Perşembe 22:46
"Bu rahat günlerimizi şehit ve gazilerimize borçluyuz"

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bugün bizler bu topraklar üzerinde rahatça nefes alıp verebiliyorsak bunu aziz şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

Samsun Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İlkadım Şubesi tarafından “Şehitler Gecesi” programı düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitler anıldı, şehadet kavramını anlatan sinevizyon programı izlendi. 

Sembol isimler ve gençliğe model olan ilham kaynağı olan Şeyh Şamil, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Şeyh Ahmet Yasin, Adnan Demirtürk, Fethi Sekin, Ömer Halis Demir, Eren Bülbül, Mavi Marmara şehitlerinin biyografileri ve örnek mücadeleleri tarih perspektifinde tarihçi İdris Yüce tarafından sunuldu.
Programın açılış konuşmasını yapan AGD İlkadım Şubesi Başkanı Ömer Faruk Eren, şehit ve gazilerin önemine vurgu yaptı.

RAHATÇA YAŞAYABİLİYORSAK ONLAR SAYESİNDE

Gecede konuşan ve şehit ve gazilerin önemine vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bir toprak parçasını vatan yapan üç şey vardır. Bu üç şeyin başında şehitlerimizin kanı vardır. Daha sonra alimin mürekkebi ve çalışanın alın teriyle bir toprak vatan olur. Ecdadımız, şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına tereddütsüz katılmışlar, vatan için canla başla mücadele etmişlerdir. Bugün bizler bu topraklar üzerinde rahatça nefes alıp verebiliyorsak bunu aziz şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu topraklar maddi bedeller ödenerek vatan torağı olmamış, şehit ve gazilerimizin unutulmaz mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Bizler cennetle müjdelenmiş bir ecdadın torunları olmaktan gurur ve onur duymalıyız. Tarih Boyunca inandığımız kutsal değerler için, bütün kutsallarımız için, birliğimiz, beraberliğimiz, bayrağımız ve devletimizin ilelebet payidar olması için gözetleyen, koruyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

Programın sonunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a bir hediye takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.