banner388
banner390
banner410
banner408

Bu park Türkiye’nin marka projesi olacak

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı’nın ilçeye değer katacağını söyledi.

banner269

Bu park Türkiye’nin marka projesi olacak

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı’nın ilçeye değer katacağını söyledi.

06 Kasım 2017 Pazartesi 10:48
Bu park Türkiye’nin marka projesi olacak

Samsun Haberİlçe merkezine 6 kilometre güneyindeki yaklaşık 500 dönüm alana kurulan Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı, 2018 yılının Mart – Nisan ayında tamamlanması bekleniyor.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Çarşamba ilçesinde yapımı devam eden Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı inşaat çalışmasını ziyaret etti.

Ziyarette Vali Kaymak’a bilgi veren Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı olarak ifade ettiğimiz projeye ‘Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı’ diyoruz. Burada 500 dönümlük bir alan var. Bu alan daha önce bozuk bir araziydi. Burayı düzenledik ve 3 yıldır çalışıyoruz. Buraya Çarşamba’nın eski mimarisine uygun taş ve ahşapla yapılmış camimiz, Çarşamba konağı olacak. Burada misafirlerimize yemek ikram edeceğiz. Konağın karşısında çiftliğimiz var. Orada yetiştirdiğimiz koyunlar, kuzular, mandalardaki yoğurtları falan burada ikram edeceğiz. Buraya misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

Çalışmaların Mart-Nisan ayı gibi biteceğini ifade eden Başkan Dündar, “Buranın karşısında da sokağımız olacak. Orada da Çarşamba ayakkabısı, marangoz, sandıkçı, el sanatları, Çarşamba turşusu, salçası gibi şeyler olacak. Burayı Mart-Nisan ayında bitirmeyi planlıyoruz. Burada ayrıca piknik alanları, binicilik tesisleri gibi şeylerimiz de olacak. Burayı tamamen kendi kaynaklarımız ile yapıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN MARKA PROJESİ OLACAK

Yapımı devam eden Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı’nı inceleyen Vali Kaymak, içerisinde tarihi Çarşamba meydanı ve sokağı, mersin bağlığı tesisleri, yeni yolları, yeşil alanları, sosyal tesisleri, spor alanları, çiftliği, hobi bahçeleri, at binicilik tesisleri, cami, restoran, gölet ve su sporları alanları bulunan Avrupa standartlarında büyük bir proje olacağını belirterek, parkın Türkiye’nin marka projelerinden biri olacağını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.