banner388

Bu nasıl adalet! Hem dayak yediler hem de...

İstanbul'da iş yerinde saldırıya uğrayan baba ve oğlu olaydan sonra güvenlikleri için Samsun'a taşınmak zorunda kaldılar. Saldırıya uğrayan baba ve oğlu olayla ilgili 4,5 yıl ceza alırken saldıran taraf ceza almadı. Baba ve oğlu adalet arayışına başladı.

Bu nasıl adalet! Hem dayak yediler hem de...

İstanbul'da iş yerinde saldırıya uğrayan baba ve oğlu olaydan sonra güvenlikleri için Samsun'a taşınmak zorunda kaldılar. Saldırıya uğrayan baba ve oğlu olayla ilgili 4,5 yıl ceza alırken saldıran taraf ceza almadı. Baba ve oğlu adalet arayışına başladı.

16 Nisan 2019 Salı 09:39
Bu nasıl adalet! Hem dayak yediler hem de...

İstanbul Gaziosmanpaşa'da iş yeri önünde oturan baba ve oğlu tanımadıkları grup tarafından saldırıya uğradı. Olayın ardından Samsun'a taşınmak zorunda olan baba ve oğlu 4,5 yıl hapis cezası alırken saldıran taraftan ceza alan olmadı. Baba ve oğlu adaletin yerinin bulmasını istiyor. 

2012 yılında iş eşinin iş yerinin önünde tanımadığı kişiler tarafında saldırıya uğrayan İbrahim Ay ve oğlu Batuhan Ay, mahkeme tarafından aldıkları ceza sonrası hayatlarının karardığını söylediler. Batuhan Ay'ın iddialarına göre iş yeri önünde tartışmaya başlayan 2 kişi uzaklaştırdıktan sonra minibüsle gelen 9 kişinin babası İbrahim Ay’a saldırdıklarını söyledi.

Kendilerini savundukları için de 4,5 yıl ceza aldıklarını anlatan baba-oğul, olay sonrası iş yerlerini kapatarak Samsun’a yerleşmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Baba-oğul şimdi cezaevine girmek için cezalarının kendilerine tebliğ edilmesini bekliyor. 

KENDİMİZİ SAVUNDUK CEZA ALDIK

Yaşanan olayı anlatan İbrahim Ay, ”İstanbul Gaziosmanpaşa'da iş yerimizin önünde otururken bir minibüsle 9 kişi geldi. Direkt bana saldırdılar. Biz de haliyle kendimizi savunmak zorunda kaldık. Kendimizi savunduğumuzdan dolayı oğlumla ben 4 buçuk yıl ceza aldık. Bize saldıran insanlar 1-1,5 ay gibi ceza aldılar. İstanbul Bölge Mahkemesi'nden onaylanmış 4,5 yıl cezamız var. Adamlar bize saldırmış, biz kendimizi savunmuşuz. Ne yapsaydık, savunmasaydık mı, çaylarını söyleyip sonra bizi dövün mü deseydik?” dedi. 
Oğlu Batuhan Ay ise, “Anneme ait iş yerinde çalışırken dükkanımıza saldırdılar. Önce babama saldırdılar. Babamızı ve ailemizi korumak için biz de müdahale ettik. Bunun sonucunda babamla ben 4,5 yıl ceza aldık. Karşı taraf 1-2 ayla kurtuldu” sözcüklerini kullandı. 

ADALET YERİNİ BULSUN

Karakolda kamera kayıtlarının kaybolduğu iddiasında bulunan Batuhan Ay, "Olayın işleyişi çok farklı gelişti. Kendimizi müdafaa ettiğimiz için hiç ceza almayacağız diye düşünürken cezayı biz aldık. Suçlu olan taraf ceza almadı. Bunun sonucunda işimiz bozuldu, düzenimiz bozuldu, zarara uğradık. Adaletin yerini bulmadığını düşünüyoruz ve adalet istiyoruz. Dükkanda iki müşteri tartıştı. Olaya biz müdahale ettik, bunları ayırdık ama sonrasında olay bize döndü. Nasıl döndüğünü de anlamadık. Dükkandan ayrıldılar, akabinde 9 kişi birden saldırdılar. Bu olay sonrasında işimizi kaybettik, dükkanımızı kapatmak zorunda kaldık. Yaşadığımız şehri değiştirmek zorunda kaldık. Çocukluğumuzun geçtiği semtten koptuk. Başka şehre taşınmak zorunda kaldık. Maddi-manevi her türlü mağdur olduk. Maddi olarak çöküntüye girdik. Bir sürü icra dosyamız oldu. Günümüzü geçiremez hale geldik. Yaklaşık 20 icra dosyamız var. Annem de, babam da, erkek kardeşim de maddi açıdan büyük bir çöküntü içerisine girdik" diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2019-04-16 11:50:29

Adalet ve kalkinma ....

Avatar
Samsunlu 2019-04-16 13:51:36

Bağımsız yargı !!

Avatar
Yok daha neler 2019-04-16 14:31:13

Burası TC kim adaletten bahsedebilir ki ... Haksızlığa sustuğunuz zamanlar bir gün size dönecektir...

Avatar
Erol 2019-04-16 15:43:02

Bu memlekette adalet böyle .Yasa değil.Siyasi adalet var.Seçimlerde sende AK'a oy verirsin.Dayak yemeye devam edersin

Avatar
Tahir 2019-04-16 20:49:25

Çok beklersiniz adaleti...bende kendimi korudum 3 buçuk yıl ceza aldım..yargıtaya temyize gönderdim...5 yıl sonra dosya hiç incelemeden ceza onaylandı.. ALLAH kurtarsın kardeşim