banner388
banner390
banner410
banner408

Bu mahallede 4 kişi yaşıyor

Samsun'un Havza ilçesi Kıroğlu Mahallesi'nde görev yapan 84 yaşındaki Mahmut Demiral, Türkiye'nin en yaşlı muhtarı olarak konuştu.

banner269

Bu mahallede 4 kişi yaşıyor

Samsun'un Havza ilçesi Kıroğlu Mahallesi'nde görev yapan 84 yaşındaki Mahmut Demiral, Türkiye'nin en yaşlı muhtarı olarak konuştu.

02 Ekim 2017 Pazartesi 10:39
Bu mahallede 4 kişi yaşıyor

Samsun Haber - Türkiye'nin en yaşlı muhtarı olan 84 yaşındaki Mahmut Demiral, Samsun'un Havza ilçesine bağlı Kıroğlu Mahallesi'nde yaşıyor. Mahallede kışın 4, yazın ise 16 kişi yaşıyor.



Mahalle sakinlerinin en büyük şikayeti ise yalnızlık. 12 yıldır muhtarlık görevini sürdüren 84 yaşındaki Mahmut Demiral, bu dönemden sonra tekrar aday olmayacağını ve görevi bırakacağını belirtti.



Muhtar Mahmut Demiral,Kıroğlu Mahallesi'nde eskiden 17-18 hane olduğunu belirterek, "Kimi Ankara'ya kimi İstanbul'a gitti derken şimdi kışın iki hane kalıyoruz. Yazın 10-12 haneye çıkıyoruz. Ama kışın maalesef iki hane kalıyoruz. 15-16 oyumuz var burada. Önce komşu derler ya maalesef komşumuz yok. Kışın Ethem diye bir komşumuz var annesiyle birlikte kalıyor. Bir de hanımla biz kalıyoruz. Kışın iki biz iki onlar 4 kişi kalıyoruz köyde. Diğerleri yazdan yaza geliyor. 12 yıldır muhtarlık yapıyorum. Muhtarlıkta üçüncü dönemim. Köye muhtar olduğum zaman köy pek bakımlı değildi. Köye birçok hizmet yaptık. Fakat köy kalabalık olmadığı için fazla hizmet alamıyoruz. Yetkililerden bu konuda biraz daha duyarlılık bekliyoruz. Muhtarlıkta bu son dönemim, artık bırakacağım. Köyde kadrolu imamımız var ama cemaat olmadığı için müftülük hocamıza ek görev verdi. Ezanımız merkezi sistemle okunuyor. Cemaatimiz olduğu zaman hocamızı arıyoruz sağ olsun hemen geliyor. Ama cemaatimiz olmadığı zaman hoca ne yapsın ben ne yapayım" ifadelerini kullandı.



Mahalle sakinlerinden Necati Aytekin ise sadece yazları köye geldiğini söyleyerek, "Ankara'da yaşıyorum. Sadece yazları geliyorum. Köyler eskisi gibi kalabalık değil. Bizim köyümüzden de herkes göç etti. Fakat emekli olan arkadaşlarımız dönmek istiyor. Şimdi köyler eskisi gibi değil. Ulaşımı falan daha rahat" dedi. 

Son Güncelleme: 02.10.2017 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.