banner388

Bu akşam başlıyor! Samsun için müthiş proje

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Oku, Anla, Yaşa” projesi kapsamında olan “Samsun için Okuma Vakti” etkinliği bugün başlıyor.

Bu akşam başlıyor! Samsun için müthiş proje

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Oku, Anla, Yaşa” projesi kapsamında olan “Samsun için Okuma Vakti” etkinliği bugün başlıyor.

08 Şubat 2018 Perşembe 14:25
Bu akşam başlıyor! Samsun için müthiş proje

Samsun haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Oku, Anla, Yaşa” projesi kapsamında olan “Samsun için Okuma Vakti” etkinliğinin tanıtım toplantısı bugün gerçekleşti. Samsun halkına okumayı aşılamayı amaçlayan etkinlik, bu akşam saat 20:00’da başlayacak. Etkinliğin açılışında ise Samsun Valisi Osman Kaymak başta olmak üzere; Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, ilçe ve Oda başkanları yer aldı.

“NASIL YEMEK VAKTİ VARSA OKUMA VAKTİ DE OLMALI”

Proje hakkında konuşan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen bu projenin çok şey amaçladığını belirterek, “Bugün ilimiz adına bir gurur vesilesi olabilecek bir çalışmanın başlamasının büyük bir heyecanını yaşıyorum. Çünkü okul, modern toplumun eğitim kurumudur. Okulun en önemli fonksiyonlarından birisi toplumun eğitim ihtiyacına cevap verebilmesidir. Şüphesiz 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Bu yüzyılın en önemli özelliklerinden bir tanesi, innovatif düşünme, girişimci bir ruha sahip olma, problem çözme becerilerini üst seviyeye çıkarma mottolarıyla hareket etmesidir. İşte biz de çocuklarımızın bu becerilerle donanması için eğitimimizi dizayn etmek, okulu yeniden şekillendirmek durumundayız. “Oku, Anla, Yaşa” projesiyle öğrencilerimize belli düzeyde okutabildiğimizi ve daha ileri aşamaya geçirip bilgimizi de katarak bir duyarlılık oluşturduğumuzun farkındayız. Ülke olarak okumayı bir ihtiyaç olarak sıraladığımızda maalesef çok geri sıralarda olduğumuzu görüyoruz. Bunun için her evde bir sabah kahvaltısı vakti varsa, akşam yemeği vakti varsa ve bu vakitte tüm aile bireyleri evde bir araya geliyor ve bu yaşamsal faaliyeti gerçekleştiriyorlarsa o zaman yaşamsal değerlerden birisi de kitap okuma olsun, akşam saat 20:00’da tüm evlerde okuma ortamları oluşsun istiyoruz. İlimizi eğitimi düşünen, akleden, sorgulayan ve üretme derdinde olan nesiller yetiştirme konusunda öncü bir rol üstlendiğini tüm dünyaya ama öncelikle Türkiye’ye haykırmak istiyoruz. Samsun okumaya başladı ve okumaya devam edecek.” dedi.


“MUHAKKAK OKUMALIYIZ”


Daha sonrasında kürsüyü devralan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz teknolojiyi bir kenara bırakıp kitap okunulması gerektiğini vurgulayarak, “Bir kampanya başlattık. Bu kampanyanın görülebilir hale gelmesi için acaba ne yapmak lazım diye düşünüyoruz. Bu telefon denen illetin elbetteki faydaları var ama okumayı büyük oranda caydıran bir özelliği var. Okumayı caydıran bu teknolojileri bir kere tek tek önümüze koymamız lazım. Güzel konuşmak istiyorsak, güzel anlatmak, kendimizi güzel ifade etmek istiyorsak muhakkak okumalıyız. Aklımda da bir fikir var; Samsun’da kafeteryalar var, tramvaylarımız var, oralara küçük kütüphaneler yapmak kitap okuma açısından fayda sağlayacaktır” diye konuştu.


“GELİŞEN, KALKINAN TÜRKİYE İÇİN ÖNCÜ OLALIM”


Ardından kürsüye çıkan Samsun Valisi Osman Kaymak projenin ülkeyi geliştirmenin başlangıcı olduğunu söyleyerek, “Gerçekten bu projeyi oldukça önemsiyoruz. Aslında çocuklarımızı okutmaya başladığımız zaman ailelerde yeterli verimi alamadığımız için yarım kalıyor. Onun için biz bunu toplum seferberliğine dönüştürmek anlamında çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bu projeyi canlandırmak, aktif kılmak, her alana yaymak için bir sonraki aşamaya başlıyoruz. Şimdi akşam 20:00’da kitap okumaya başlayacağız. Ama bundan sonra bütün teknolojik aletleri bir kenara bırakarak hep beraber kitap okuyacağız. Umarız ki Samsun’dan bütün Türkiye’ye örnek olabilecek şekilde 20:00’da okuyalım. Gelişen, kalkınan bir Türkiye için öncü biz olalım. Bunu alışkanlık haline dönüştürebilirsek hem topluma, hem de Türkiye’ye yarar sağlamış oluruz. Valilik olarak her zaman bu projeye desteğimiz tam. Değerli Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, hepsine çok teşekkür ediyorum ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Samsun Valisi Osman Kaymak’ın da Twitter’da 20:00’da başlatacağı etkinliğin etiketi de #samsunokumavakti olarak belirlendi.


Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 09.02.2018 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Coşkun Garip 2018-02-08 14:31:26

oku anla yaşa projesini okuyormuş gibi yap telefonla poz ve twitter da tt yap olarak değiştirmişler. akşam herkes okuyormuş gibi yaparak twitterda olacak. a buraya yazdım