banner388

Bu adam ne yapıyor! Samsun sokaklarında esrarengiz olay

Samsun sokaklarında sırtındaki ilginç aletle dolaşan adam merak konusu oldu.

Bu adam ne yapıyor! Samsun sokaklarında esrarengiz olay

Samsun sokaklarında sırtındaki ilginç aletle dolaşan adam merak konusu oldu.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 22:30
Bu adam ne yapıyor! Samsun sokaklarında esrarengiz olay

Samsun haber - Google, Samsun sokaklarında. Google harita, 'Street View Trekker' ile Samsun sokaklarını geziyor. Google harita, kullanıcılara panoramik bir açı sağlamak amacı ile araçların giremediği sokaklara, 360 derecelik fotoğraf çekimleri için kullanılan kameralı sırt çantası 'Street View Trekker' ile Samsun’un en işlek bölgesi, Cumhuriyet Meydanı civarında çekim yapıyor.

Meraklı bakışlar 

Samsun’da harita çıkartma işlemi için çekim yapan Trekker, görenlerin meralı bakışları arasında Samsun sokaklarında geziniyor. Vatandaşların meraklı bakışları arasında çekim yapan Trekker, 2 buçuk saniyede bir fotoğraf çekiyor. Çekılen fotoğraflar anında kaydediliyor. Trekker, bir yandan tüm bu işlemleri yaparken diğer yandan da üzerinde bulunan özel GPS antenleriyle gezilen yerleri adım adım kaydediyor. Gereken yerler gezildikten sonra elde edilen veriler, Google'ın Silikon Vadisi'ndeki merkezine gönderiliyor. Ham fotoğraflar burada birleştiriliyor. Ve kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Street View Trekker

Street View Trekker, yaklaşık 18 kilo ağırlığında ve farklı açılara bakan 20 kamerası bulunduğu, 2 buçuk saniyede bir görüntü alabilen, 360 derecelik panoramik bir görüş açısı olan, aynı zamanda üzerinde bulunan özel GPS antenleriyle gezilen yerleri adım adım kayıt ettiği öğrenildi.
Bunu yanında bu cihazı kullanan kişilerin öncelikle fiziksel güce sahip olmaları gerekir zira cihaz 18 kilo ağırlığında. Cihazı kullanan kişilerin ayda yaklaşık 2 bin dolar( 6 bin TL ) kazandığı iddia edildi. 

Cihazı kullanmadan önce, çekim yapılacak konuyla ilgili bakanlıklardan ve diğer kamu kuruluşlarından izin alınması gerekiyor. Trekker ile askeri alanların çekilmesi ise kesinlikle yasak.

Kaynak: Gazetenizolsun.com/Yalçın Karataş 


 

Son Güncelleme: 17.08.2017 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2017-08-16 23:13:25

Bu adam ne mi yapıyor durun da ben söyliyim , yabanci devletlere ajanlik yapıyor . Teröristlerin keşif yapmasina gerek yok hem uydudan Kuşbakışı takip ediliyoruz yetmezmiş gibi karış karış koordinat bilgileri depolaniyor bizimkilerde ne yapsınlar :)