banner388
banner390
banner410
banner408

Bit Pazarı ilgi görüyor!

Samsun’un İlkadım ilçesinde kurulan bit pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

banner269

Bit Pazarı ilgi görüyor!

Samsun’un İlkadım ilçesinde kurulan bit pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

19 Aralık 2019 Perşembe 01:07
Bit Pazarı ilgi görüyor!

Atatürk Ortaokulu'nun yanındaki pazar yerinde kurulan pazarda birçok farklı ürün yer alıyor. Bit pazarı antika eşyalardan, elektronik cihazlara, ikinci el kıyafetlerden mutfak ve ev eşyalarına kadar bir çok ürün çeşitliliğine sahip. Çarşamba ve Pazar günleri kurulan pazarda herkesin yer alma sebebi ise birbirinden farklı. Pazarda satış yapanlar arasında bazısı evde kullanmadığı eşyaları satmak için gelirken, bazısı yaşadığı geçim sıkıntısından ötürü eşyalarına burada alıcı bekliyor. Bu işi tek geçim kaynağı olarak yapan satıcılarda bu pazarda yer alıyor. Bit pazarı özellikle antika tutkunlarının farklı ürünler bulmak için baktıkları adreslerden bir tanesi. Bunun yanı sıra bit pazarında genellikle uygun fiyatlı ürün bulmak amacıyla ve 'bir gün ihtiyacım olur' diye düşünülerek alışverişler yapılıyor. İki gün açık olan pazara da ilgi yoğun oluyor.

Vatandaşlar da, satıcılar da memnun

20 yıldır bu işi yaptığını söyleyen pazarın müdavimlerinden Özcan Çalışkan; “Yaptığımız işi ben geri dönüşüm gibi görüyorum. Burada herkesin ihtiyacına göre malzeme var. Buradan para durumu iyi olmayıp geçimini sağlayanlar var burada. Burası iki gün açık her gün açık olsa yine burada iş olur” dedi.

Satışlardan memnun olduğunu söyleyen Ayten Çetin; “Sosyete pazarında daha güzel satışlar oluyor. Her kesim geliyor. Zengini fakiri ihtiyacı olan herkes geliyor. Bütün esnaf burada, antikacılar geliyor. İnşaat malzemelerinden tutun da ev malzemelerine kadar her şey var. Yok diye bir şey yok bu pazarda” diye konuştu.

Pazara alışveriş yapmaya gelen Adnan Turgut; “Burada eski ve nostaljik eşyalar bulabiliyorum. Bit pazarı dediğimiz yer burası. İsteyen gelir buraya alır gider. Ayakkabıdan tut giysiye kadar her şey var” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MERT KOÇ 2019-12-19 17:26:33

SAMSUNUN MERKEZINDE NE KADAR GÜZEL BİR ALANI REZİL ETTİNİZ KARDEŞİM KURUN ORAYA BİR ALIŞVERIŞ MERKEZİ