banner388

Birleşik haziran hareketi'nden laik ve bilimsel eğitim vurgusu

Birleşik Haziran Hareketi'nin Samsun Temsilcileri, sınav sistemlerinde yapılan değişiklikleri konu alan bir basın açıklaması düzenledi. Hükümetin eğitim politikalarının eleştirildiği basın açıklaması metninde 'laik ve bilimsel eğitim' vurgusu yapıldı.

Birleşik haziran hareketi'nden laik ve bilimsel eğitim vurgusu

Birleşik Haziran Hareketi'nin Samsun Temsilcileri, sınav sistemlerinde yapılan değişiklikleri konu alan bir basın açıklaması düzenledi. Hükümetin eğitim politikalarının eleştirildiği basın açıklaması metninde 'laik ve bilimsel eğitim' vurgusu yapıldı.

09 Kasım 2017 Perşembe 18:31
Birleşik haziran hareketi'nden laik ve bilimsel eğitim vurgusu

Samsun Haber - 2013 yılındaki Gezi Parkı Protestoları sürecinin ardından kurulan Birleşik Haziran Hareketi'nin Samsun Temsilcileri, sınav sistemelerinde yapılan değişiklikleri konu alan bir basın açıklaması düzenledi. Hükümetin eğitim politikalarının eleştirildiği basın açıklaması metninde 'laik ve bilimsel eğitim' vurgusu yapıldı.

"Adil Eğitim Darbe Alacak"

Eğitim sisteminde yapılan değişikliklerde öğrencilerin başarılarının ölçmek için yapılmadığını savunan Birleşik Haziran Hareketi Samsun Temsilcileri, "Geçtiğimiz hafta yapılan değişiklikle, AKP iktidarında ortaöğretime geçiş sistemi dördüncü kez değiştirilmiş oldu, yapboza bir parça daha eklendi. Ancak biz biliyoruz ki; iktidarın derdi öğrencilerin başarısını ölçmek değil, kurmaya çalıştıkları rejime uygun insan yetiştirmek. AKP İktidarı döneminde gerçekleşen bütün atamalarda yapılan kayırmacılık, liyakate değil yandaşlığa değer verme yaklaşımı, merkezi olarak yapılan bütün sınavlarda da kendisini gösterdi. Yeni açıklanan 'Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sınavı' da toplumda yüzde 10'luk ayrıcalıklı bir kesim yaratırken, çocuklarımızın yüzde 90'ını evinin yakınındaki imam-hatibe ya da meslek lisesine mahkum edecek. Tüm öğrencilere sunulması gereken adil ve eşitlikçi bir eğitim ideali, bir kez daha geri dönülmez bir darbe alacak" dedi.

"İmam Hatip bütçesine 6.6 Milyar lira Ayrılmıştır"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli vakıflarla yaptıkları protokollere ve İmam-Hatip Okullarının sayısının artırılmasına karşı çıkan Hareket Temsilcileri, "Eğitim, bir yandan protokoller yoluyla gerici vakıflara, diğer yandan da kamu okullarına verilmeyen bütçenin özel okuş teşviki adı altında kullanılmasıyla şirketlere ve eğitim tüccarlarına teslim edilmektedir. Tüm okulları imam-hatibe çeviren,özellikle yoksul çocuklarımızı dinci-gerici eğitime mahkum eden bu eğitim sistemini tanımıyoruz! Yine bugünlerde mecliste bütçe komisyonunda karar altında alınan 2018 bütçesinden eğitime ayrılan payda İmam-Hatiplerin kayrıldığı görülmektedir. Milli Eğitime ayrılan bütçede zorunlu giderler çıkartıldığında İmam Hatip bütçesine 6.6 Milyar lira ayrılmıştır. Yani geçen yıla göre %68 oranında artış söz konusudur" diye konuştu.

Laik ve Bilimsel Eğitim Vurgusu

Basın açıklamasının devamında ise laik eğitim vurgusu yapıldı: "Eğitimdeki temel yaklaşım, okulların nitelikli eğitim vermesinin sağlanması olmalıdır. Oysa bugün bizzat Milli Eğitim Bakanı 'sınırlı sayıdaki okula, yüzde 10'luk bir öğrenci diliminin sınavla yerleşeceğini açıklamıştır. Bu açıklama, bu oranın dışında kalan tüm okulların niteliksiz eğitim verdiğinin açık bir itirafıdır. Bu sistem, yarattığı haksızlıkve adaletsizliklerle çocuklarımızın hem psikolojik hem de bedensel sağlığını tehdit eder hale gelmiştir. Buna dur demek için, çocuklarımızın hem sağlığını hem de geleceğini korumak için laik,bilimsel,nitelikli ve parasız kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz.Bu mücadeleye katkı sunmak için, omuz vermek isteyen Samsun'daki tüm velilerimizi, öğrencilerimizi, eğitimci arkadaşlarımızı 11 Kasım Cumartesi günü saat 14'te İlkadım ilçesindeki Gazi Sahnesi'nde yapacağımız foruma davet ediyoruz"

Haber: Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.