banner388

Biriktirdikleri paraları Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar

Samsun'da öğrenciler biriktirdikleri paraları Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Biriktirdikleri paraları Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar

Samsun'da öğrenciler biriktirdikleri paraları Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

23 Kasım 2017 Perşembe 15:31
Biriktirdikleri paraları Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar

Samsun haber - Samsun Gazipaşa İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Ertan Güneş'in önderliğinde organizasyon yaptı. Öğrenciler organizasyon biriktirdiği parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü E. Tümgeneral Yaşar Bal, bağış yapan öğrencilere teşekkür belgesi gönderdi. Belgeyi Vakıf Samsun Temsilcisi Bülent Uzun takdim etti.

AYDA 7 MİLYON TL YARDIM

Vakıf Samsun Temsilcisi E. Albay Bülent Uzun yaptığı konuşmada, "Mehmetçik Vakfı'nın kuruluş amacı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmaktır. Bugüne kadar Mehmetçik Vakfı tarafından 51 bin 122 kişiye toplam 688 milyon 534 bin 319 TL yardım yapıldı. Halen 8 bin 810 kişiye aylık ortalama 7 milyon 150 bin TL yardım yapılıyor. Yapılan bu yardımların gelir kaynağı, vatandaşlarımızın yaptıkları menkul, gayrimenkul ve kurban bağışlarından elde edilen gelirler oluşturuyor” dedi.

DUYARLILIK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan 2017 yılında vakıf tarafından şehitlerin yakınlarına 500'er TL yardım yapılmaya başlandı. Uzun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vakfımıza yaptıkları önemli bağış ve göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle Samsun Gazipaşa İlkokulu yöneticileri ve öğrencilerine Mehmetçik Vakfı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.