banner388

Birbirlerine sarılıp helallik aldılar

2012 yılından bu yana Nazmi Çetik'e evde bakım hizmeti veren sağlık teknikeri Emre Aksoy'un tayininin çıkması nedeniyle gerçekleştirilen son ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.

Birbirlerine sarılıp helallik aldılar

2012 yılından bu yana Nazmi Çetik'e evde bakım hizmeti veren sağlık teknikeri Emre Aksoy'un tayininin çıkması nedeniyle gerçekleştirilen son ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 13:05
Birbirlerine sarılıp helallik aldılar

Samsun Haber - Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun İl Müdürlüğü’nün başlattığı “Evdeki Hayatlar Projesi" kapsamında evde bakım hizmeti alan ailelerin hayatları paylaşılmaya devam ediliyor.


60 yaşındaki Nazmi Çetik, 2012 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında yaşadığı omurilik zedelenmesi nedeniyle boyundan aşağısı felç kalmıştı. Çetik, bu tarihten beri evde bakım hizmeti almaya devam ediyor. BİK Samsun İl Müdürlüğü, toplumsal bilinci arttırmak amacıyla ilk ziyaretini Kökçüoğlu Mahallesi’nde bulunan Çetik ailesine gerçekleştirdi.


2012 yılından bu yana aileye hizmet veren sağlık teknikeri Emre Aksoy, tayininin başka şehre çıkması nedeniyle son ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.

SARILIP HELALLEŞTİLER

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık teknikeri Emre Aksoy, ziyaret ile ilgili yaptığı konuşmada, “2012 yılından beri Nazmi Çetik’e hizmet veriyoruz. Nazmi ve Ülken çifti ile aile gibi olduk. Eş durumundan tayinim başka bir ile çıktı. Bugün de son muayene günümüzdü. Son kez sağlık hizmeti verip, Nazmi ve Ülken çifti ile vedalaşıp, helalleştik. Artık yeni görev yerimde hizmet yapacağız. Biz bir aile gibiydik. Her gelmemizde bizi çok sıcak karşıladılar. Bu sıcak karşılamanın geri dönüşümünde hep olumlu şeyler aldık. Sonunda iyi niyet olduktan sonra karşılıklı aile gibi oluyoruz” ifadelerini kullandı.


Tedavilere yeni katılmaya başlayan Doktor Özge Işıtan ise evde bakım hizmeti alan aileye her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi. 


Nazmi Çetik’in eşi Ülken Çetik, evde bakım hizmeti veren personel ile aralarında bir bağ oluştuğunu belirterek, “Eşim sabah işe gidiyordu. İşe servisle gidiyordu. O gün kendi arabasıyla gitmek istedi. Israrıma rağmen kendi arabasıyla işe gitti. Yarım saat sonra eşimin kaza haberi bana geldi. Sonra hastaneye yoğun bakıma kaldırdılar. Doktorlara durumunu sorduğumda bana, ‘ümit yok’ dediler. Eşim 4 ay yoğun bakımda kaldı. 4 ay gece-gündüz yoğun bakımda bekledim. Devletimiz olmasa biz ne yaparız? Evde bakım hizmetlerini ayağımıza getiriyorlar. Evimize gelen sağlık ekiplerini çok seviyorum. Onlarla aile gibi olmuştuk. Bir tanesi şimdi başka bir ile gidiyor. Onlar da benim çocuklarım sayılır” dedi.


Proje hakkında konuşan BİK Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, "Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızı, toplumsal bilinci oluşturmak için onların yaşantılarını kamuoyuna yansıtmaya çalışıyoruz. Bu hizmetle ilgili Evdeki Hayatlar Projesi'ni hazırladık. Devletimiz zaten bu insanlara gerekli bakımları yapıyor. Samsun’da şu anda böyle hizmet alan 10 ailemiz var. 10 aileye her hafta giderek bu insanların yaşantısını kamuoyuna sunacağız. Amacımız tamamen toplumsal bilinç kazandırmak" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir06 2017-07-12 20:28:31

Ne güzel. Demek ki işini samimiyetle severek yapmış. Allah razı olsun.