banner388
banner390
banner410
banner408

Bin 400 öğrenci Eğitim Fakültesinden mezun oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi bin 400 öğrenci mezun oldu.

banner269

Bin 400 öğrenci Eğitim Fakültesinden mezun oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi bin 400 öğrenci mezun oldu.

01 Haziran 2018 Cuma 16:24
Bin 400 öğrenci Eğitim Fakültesinden mezun oldu

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri için Öğrenci Sosyal Yaşam Merkezinde tören düzenlendi. Tören ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken fakülte birincisi Hilal Kumaş konuşma yaptı.

Fakülte birincisi Hilal Kumaş'ın ardından söz alan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç “Gelişmişliğin en önemli işaretlerin birisi eğitilmiş insan gücüdür. Gelişmiş ülkelerde de temel ölçü insan gücünün yetkinliği ve sayısıdır. Mustafa Kemal Atatürk ‘Eğitimdir ki, bir toplumu ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum olarak yaşatır ya da esarete ve sefalete sürükler’ sözüyle bunu çok veciz bir şekilde ifade etmiştir. İşte bu gerçekle yola çıkılmış olmalı ki, çok değerli ailelerimiz eğitimin önemini bilerek her türlü imkânsızlık, yoksulluk ve zorluğa rağmen evlatlarının bu eğitimlerini desteklemişlerdir. Karşılığını da bugün almışlar ve bu gururu yaşamaktalar. Aynı zamanda bugün bu güzel tablonun gerçekleşmesinde, üniversitemizin eğitim kadrosunun gerçekleştirdikleri fedakâr çalışmalarıyla gönülden kutluyorum. Çok kıymetli mezunlarımız artık her biriniz öğretmen adayı olarak hayatın yeni bir dönemi başlıyor. Şu bir gerçek ki, üniversite döneminiz hayatınızın ilerleyen dönemlerinde hep güzel anılarla hatırlayacağınız bir dönem olacaktır. Bu yeni dönemde, hayat boyu eğitim süreciniz başlamış olacaktır. Asla buradan öğrendiklerinizle yetinmeyeceksiniz. Güncel ihtiyaçlara göre beceriler kazanmak için bu öğrencilik dönemini sürdüreceksiniz. Çünkü sizlere teslim edilen gençlik bizim geleceğimizin garantisidir. Ülkemizin geleceği sizlere emanettir. Hayatta her şey olmak mümkün. Çok zengin olabilirsiniz, yüksek makam ve mevki sahibi olabilirsiniz, ama bunlar başarının temel kriterleri olmayacaktır. İnsan olarak kalabilmek en önemli özelliklerinizden birisi olacaktır. Sizi yeni hayatınıza uğurlarken bizler mutlu ve gururluyuz” dedi. 

Samsun'a karşı vefa borçlarının olduğunu unutmamaları gerektiğini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "Sevgili genç öğretmenlerimiz, fakültenizde öğrenme sürecinin mezuniyetle bitmediğini, aksine yaşam boyu devam ettiğini öğrendiniz. Bu şuurla, bir yandan öğrencilerinizi en güzel biçimde yetiştirmeye gayret ederken bir yandan da kişisel ve meslekî gelişiminizi sürdürmeye devam edeceğinizi umuyorum. Öğrencilerinizi yetiştirirken millî, manevî ve insani değerlerimizden ilham almayı unutmamalısınız. Binlerce yıllık süreçteki tecrübelerimizle sahip olduğumuz kültürel birikimimiz ve medeniyet değerlerimiz, temel dayanağınız ve motivasyonunuz olmalıdır. Diğer taraftan içinde bulunduğumuz asırda her türlü bilimsel ve teknolojik imkândan en verimli biçimde yararlanabilmelisiniz. Ancak bu sayede dâhilî ve harici düşmanlarımızla güçlü biçimde mücadele edebilir bir örneğini 15 Temmuz 2016’da yaşadığımız ihanetlere ve tuzaklara karşı uyanık ve dikkatli olabiliriz. Unutmayınız ki, sizler tarihi binlerce yıl öncesine uzanan ve Millî Mücâdele meşalesinin yakıldığı bir şehir olan Samsun’da öğrenim gördünüz. Sizlere yükseköğrenim imkânı sağlayan devletinize, milletinize, ailelerinize olduğu gibi Samsun’a karşı da bir vefa borcunuz olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Bu sebeple sizleri bundan sonraki hayatınızda Samsunumuzun gönüllü elçileri olarak gördüğümüzü hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Kaymak, fakülte birincisi Hilal Kumaş’a, Rektör Bilgiç fakülte ikincisi Rümeysa Akarslan’a, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise fakülte üçüncüsü Elif Ateş’e başarı belgelerini ve ödüllerini verdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.