banner388

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Samsun için hangi tedbirler alınacak?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Vaka artışında zirvede bulunan Samsun için yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. Samsun'da hangi tedbirler alınacak?

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Samsun için hangi tedbirler alınacak?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Vaka artışında zirvede bulunan Samsun için yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. Samsun'da hangi tedbirler alınacak?

10 Mart 2021 Çarşamba 10:00
Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Samsun için hangi tedbirler alınacak?

Bakan Koca'nın başkanlığında toplanacak bilim kurulunda, aşı takvimi, koronavirüs vaka sayıları, mutant vakaların Türkiye'deki seyri ve yerli aşı meselelerinin ele alınması, vaka sayılarında büyük artış görülen illerde hafta sonları tam kapanma tavsiyesinin uygulanıp uygulanmamasının tartışılması bekleniyor.

Toplantının ardından Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından ve Bakan Koca'nın hesaplarından ülkemizdeki son duruma ilişkin bilgilendirmelerin yapılması bekleniyor.

Kaynak: Kamu Bülteni
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2021-03-10 10:39:44

Yani tedbirler için bilim kurulunumu beklememiz gerekiyor. Şehir olarak kendi tedbirlerimizi almamız çok mu zor? Valilik ne iş yapıyor, görevleri nelerdir? Öyle otobüsü tramvayı boş saatlerde gezmekle önüne geçemeyiz bu işin
işlek caddeler kapatılsın az sayıda insan caddeye alınsın yoğunluğu azaltıcı önlemler alsınlar. Şehirlerarası geçişler sıkı kontrol edilsin. Hatta belli yaş gruplarına yasak olsun. 70 yaşında adam boş boş geziyor sokakta olmaz böyle bir şey ya, yani en kısa sürede önlemler alınmazsa biz daha çoook zirvede oluruz.

Avatar
Emre 2021-03-10 10:57:45

Samsun çok güçlü bir şehirdir bu felaketi de atlatacaktır

Avatar
Wers 2021-03-10 11:25:39

Yasaklarla engellenemez denetleme de daha şiddetli olmak lazım
Saçma yasaklarla olmaz

Avatar
Ayşe 2021-03-10 12:51:57

Mecidiyenin girişinde hes kodu soruyorlar ama ara sokaklar açık.. Böyle önlemmi olur? İşi olanda sokakta olmayanda.. Samsun da denetim yok.. Kaç defa polisin yanından maskesiz geçen insanlar gördüm..

Avatar
Mine 2021-03-10 13:01:24

Aksaray bile tam kapanma yaşadı haftasonu. Biz hala neyi bekliyoruz anlamıyorum. Valilik hiçbir karar almıyor samsun için..hiçbirşey düzelmeyecek bu gidişle...

Avatar
selim 2021-03-10 13:13:43

Bence alacakları en iyi tedbirlet Samsun'un yönetim ve denetim uygulama kadrolarının değişmesi olacak.Samsun'un kadrosu beceremedi bu işi.

Avatar
Inci 2021-03-10 13:31:21

1 hafta tam kapanma olsa vakalar düşer samsunda başka türlü imkansız gibi yaza kadar düşse

Avatar
Öz SAMSUN... 2021-03-10 13:57:41

Şu kararları alsınlar.1-Şehire giriş-çıkış belli bir süre durdurulsun.2-Vakalar bu kadar artarken okul açmak ve sınav yapmak da nedir?Yazın gitmek isteyen tamamlayıcı eğitime gider 3-Süreç içerisin de alınan kararları yönetici ve uygulayıcı,takibini yapan kadrolar Samsun'u gerçekten iyi bilen her mahallenin karakterini bilen, öyle o dernek bilmem ne derneklere yakın olan değil vatanını seven,sorumluluk alabilen,terfi alabilmek için başka şeylerin gücünden faydalanmak değil kendi becerisiyle yükselebilen kişilerden oluşmaslı.Şehrin yöneticilerini doğru ve akılcı yönlendirmeliler.Öyle zoom' da birbirini tanıyan kişileri görüşürüz iş yaptık görüntüsü değil,sokaklar ile görüşerek icraat yapılmalı.4-Kamunun merkezde ki iş giriş ve çıkış saatleri yarım'şar saat her kurumun farklı olmalı.Atakum,Canik,İlkadım daki kamu binaları da ayarlanması.Hem virüsün,hem trafiğin önüne geçerler.Resmi araçların sürekli banttan anons vs....Herşeyi ben söylersem onlar niye oturuyoe orada