banner388

Bilim İnsanları Canik'te Buluşuyor

Canik Belediyesi, Uluslararası Canik Sempozyumlarının 7.'sinde 10 ülkeden 238 bilim insanını Samsun'da buluşturuyor. Bilim insanları 17-19 Şubat 2017 tarihlerinde "Geçmişten Günümüze Göç" konusunu tartışacak.

Bilim İnsanları Canik'te Buluşuyor

Canik Belediyesi, Uluslararası Canik Sempozyumlarının 7.'sinde 10 ülkeden 238 bilim insanını Samsun'da buluşturuyor. Bilim insanları 17-19 Şubat 2017 tarihlerinde "Geçmişten Günümüze Göç" konusunu tartışacak.

03 Şubat 2017 Cuma 17:33
Bilim İnsanları Canik'te Buluşuyor

Samsun Haber - Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi tarafından "Geçmişten Günümüze Göç" konulu 7. Uluslararası Canik Sempozyumu'nun hazırlıkları tamamlanmak üzere. 17-19 Şubat 2017 tarihleri arasında Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyuma, 10 ülke ve 70 üniversiteden 16'sı yabancı olmak üzere 238 bilim insanının katılacak. Sempozyum Kurulu Onursal Başkanlığını Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yürüttüğü sempozyum, 17 Şubat Cuma günü saat 09.00'da düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

ÖNEMLİ KONULAR MASAYA YATIRILACAK

Bilim insanları, "Kafkasya", "Kırım", "Rumeli", "Orta Asya" ve "Girit" adlarının verildiği 4 ayrı salonda "Eskiçağ'da Samsun'a Yapılan Göçler", "Küreselleşme ve Göç", "Samsun ve Orta Karadeniz Bölgesinde Göçün Sosyolojik Tahlili", "Anadolu'ya Gerçekleştirilen Türk Göçleri", "19 Yüzyılda Ordu Kazasından Canik'e Göçler", "Göçle Mekanikleşen İnsanın Öyküsü: Almanya Acı Vatan", "Suriyeli Mülteciler", "Tarihte Meydana Gelen Göçlerin Sosyal Sonuçları", "İç Göçler Sonucu Hayat Tarzında Meydana Gelen Değişimler" gibi pek çok konuyu üç gün boyunca masaya yatıracak.

'KÜRESEL BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ'

Sempozyum Kurulu Onursal Başkanlığını yürüten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çağımızda artık insanlar bir yerde doğuyor, başka yerde yaşıyor. Artık küresel bir dünyada yaşıyoruz. Bu çağda göç de hem şehrimizi, hem ülkemizi hem de bu coğrafyayı yakından ilgilendiriyor. Dolayısıyla uluslararası sempozyumlar konusunda tecrübeli bir belediye olarak göç konusunu ele almak ve bu konuda bilim insanlarını şehrimizde buluşturmak istedik" dedi.

'ŞEHRİN DİNAMİKLERİ MUTLAKA KATILMALI'

Göçün ülkeler, şehirler ve toplumlar açısından sosyal ve ekonomik açıdan önemine işaret eden Başkan Genç, "Bu sempozyumla amacımız, insanların tarihten bu yana neden göç ettiklerini tespit etmek, sonuçlarını ortaya çıkarmak ve bu sebep ve sonuçları insanlığın yarına sunmaktır. Bu noktada oldukça faydalı bir sempozyum olacağına inanıyorum. Çalışmalarını uzun süredir yürüttüğümüz 'Geçmişten Günümüze Göç' sempozyumunda tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, bu şehrin dinamiklerini görmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.