banner388

Belediyeden üreticiye kuluçka makinesi desteği

Samsun'da hayvan yetiştiriciliği yapan aileye, belediyen kuluçka makinesi desteği geldi.

Belediyeden üreticiye kuluçka makinesi desteği

Samsun'da hayvan yetiştiriciliği yapan aileye, belediyen kuluçka makinesi desteği geldi.

20 Mayıs 2020 Çarşamba 18:36
Belediyeden üreticiye kuluçka makinesi desteği


Samsun’un Çarşamba ilçesi Konukluk Mahallesi’nde kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan 44 yaşında ve 2 çocuk babası olan Resul Çalık, üretim ağını büyütmek için Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı’na başvurdu.

Samsun’un Çarşamba ilçesi Konukluk Mahallesi’nde kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan 44 yaşındaki 2 çocuk babası Resul Çalık, üretim ağını büyütmek için Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı’na başvurdu.

 ‘Mast’ türü kaz yetiştiriciliği yaparak geçimini sağlayan üreticinin uygun görülen talebi üzerine görevliler, kuluçka makinesi hibe etti.


Üretici Çalık, “Belediyemizden üretim kapasitemi artırmak için talepte bulundum. Gelip incelediler ve isteğimi olumlu değerlendirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e, bize ihtiyacımız olan desteği verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.


Konuyla ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir: “Yaptığımız değerlendirmelerde Resul beyin kaz yetiştiriciliğinin bölge için uygun olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine kuluçka makinesi hibe ettik. Bu tür desteklerle belediye olarak hem çiftçilerimize hem de üreticimize katkı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kırsal kalkınma yatırımları kapsamında tarım ve hayvancılığına büyük önem veriyoruz. Bu anlamda üreticilerimizin taleplerini ekiplerimiz değerlendiriyor. Katkı noktasında yapılabilecek ne varsa tarım ve hayvancılığın gelişmesi için üreticimizin ve çiftçimizin her zaman yanındayız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem guven 2020-05-20 18:54:55

Samsun ve Carsamba belediye baskanlari ..el birligiyle onayladiginiz zehir sacacak santrali..o civcivleri ..zehirleyecek..cekin elinizi ciftcinin uzerinden ..tarim dusmanlarini

Avatar
Ali 2020-05-22 01:16:47

Verilen kuluçka makinası 2.el.en azından iyi birşey alinabilirdi sıfır makina gibi.makinanin çıkım oranı belli değil.adi verdik oldu.

Avatar
Ramazan Abak 2020-05-22 03:47:16

Vatandaşı destekleyen başkandan Allah razı olsun inşAllah il dışınada gönderebirmi teşekkürler