banner388

Belediye vakıflarına yapılan yardımlara el konulmasına Bedri Yaşar'dan tepki

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Vatandaş, hukuki bir engel teşkil etmediği sürece istediği STK'ya ya da kamu kuruluşuna yardım yapabilmelidir" dedi.

Belediye vakıflarına yapılan yardımlara el konulmasına Bedri Yaşar'dan tepki

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Vatandaş, hukuki bir engel teşkil etmediği sürece istediği STK'ya ya da kamu kuruluşuna yardım yapabilmelidir" dedi.

21 Nisan 2020 Salı 16:23
Belediye vakıflarına yapılan yardımlara el konulmasına Bedri Yaşar'dan tepki

Samsun Haber-Türkiye'de son dönemlerinin en üzücü meselelerinden birinin de vakıf kavramının gönüllerdeki ve zihinlerdeki o yüce makamını yitirmeye başlaması olduğunu kaydeden Yaşar, ülkede yaşanan yardım krizi ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı:

"NE GÜNLERDEN NE GÜNLERE GELDİK!"

"İnsanoğlunun, manevi kararla, maddi varlığını toplum yararına bağışlaması geleneği oldukça eskidir. Bu bağışlama geleneği, en özel anlamını ise Müslüman Türk milletinin ellerinde bulmuştur.

Vakıf medreselerinde eğitimin, yemenin, içmenin, yatmanın bedelsiz olduğu, vakıf kervansaraylarında insan ayırt etmeden hizmet verildiği; Selçuklu vakıfları, Osmanlı vakıfları tarafından sosyal olarak fakirlere, yaşlılara, engelli ve hastalara, hapiste olanlara yardım edildiği dönemlerden bugünlere geldik.

"MANEVİYATIMIZ ZARAR GÖRMÜŞTÜR"

Bugün vakıf deyince akla, vergiden kaçınmak suretiyle kâr elde etme, yatırım yaparken belli zahmetlerden muaf kılınma, kaz gelecek yerden tavuk esirgememe gibi konular gelmektedir. Bu ve benzeri hadiseler sonucunda manevi savunma hatlarımızın birer birer yıkılması canımızı acıtan hadiselerdir.

"TORBA YASALARLA İÇİ BOŞALTILDI"

Torba kanunların içine tek tek konulan kanunlarla kadim vakıf anlayışının ve işi yürüten kurum olan Vakıflar Genel Müdürlüğünün fonksiyonlarını da bir bir kaybettiğini müşahede etmiş oluyoruz. 
Dost ve ahbaplarınız tarafından kurulan, yönetilen vakıfların koşar adım öne çıkmasından anlıyoruz ki bu kanun değişiklikleri bir kayırmacılık hesabı sonucuymuş.

Bunların isimlerini tek tek saymaya gerek yok. 'Bendensin, değilsin' anlayışlıyla, bu vakıflarla kurulan temaslar üzerinden veriliyor, kendilerine hizmet edecek adam devşiriyor ve de yetiştiriyor. Yardım ettikleri topluma yararlı kritik hamleler yaptıklarına dair bir haber de görmedik hiç.

"KIZILAY, PARAVAN YAPILDI"

Özellikle bugün Kızılay Başkanı "Kan stoklarımız azaldı." diyor. Bu, olağan bir durum değildir. Emin olun Kızılay’a kan bağışındaki azalma, bu güzide kuruluşun vergi kaçırma veyahut da vergiden kaçınma yol ve yöntemlerinin paravan mantığıyla kullanılmış olmasıyla doğrudan bağlantılıdır. İnsanların güveni zedelendi.

"BENDENSİN, DEĞİLSİN DEMEK BU ÜLKEYE ZARAR VERİR"

Evet, geldiğimiz bugün de ne olduysa, ne değiştiyse yapılan yardımlar hukuksuz bir biçimde engelleniyor, yasaklanıyor. Yüce Türk Milletinin yüzyıllar boyunca vakıflar üzerinden yaptığı hayır ve hasenat duyguları zedeleniyor, engelleniyor. İnsanlar ister belediyelere, ister aş evlerine isterse Cumhurbaşkanlığının açtığı hesaplara bağış ya da yardım yapabilir. Bu durumun 'senin benim' denilecek bir yanı yoktur. Burada amaç vatandaşın mağdur kalmamasıdır. Şayet niyetiniz buysa."

Son Güncelleme: 21.04.2020 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.