banner388

Belediye meclisinde ‘okul’ tartışma

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı arasında 24 derslikli okul yapılmasına dair yapılan protokole itiraz eden meclis üyesi Mustafa Tüfek, “Bu ülkenin geleceği bilimsel eğitimdedir” dedi.

Belediye meclisinde ‘okul’ tartışma

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı arasında 24 derslikli okul yapılmasına dair yapılan protokole itiraz eden meclis üyesi Mustafa Tüfek, “Bu ülkenin geleceği bilimsel eğitimdedir” dedi.

10 Ekim 2017 Salı 18:05

Samsun Haber Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ekim ayı oturumları kapsamında bugün yapılan komisyon toplantılarında 38 gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddelerinin ele alındığı esnasında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesi Alanlı Mahallesi’nde 24 derslikli okul binası yapılarak Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı tarafından kullanılmasına ilişkin düzenlenen protokol maddesinin görüşülmesi sırasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin CHP Meclis üyesi Mustafa Tüfek itirazda bulundu.

Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı’nın kendi için okul yapabilecek güce sahip olduğunu söyleyen Tüfek, belediyenin kaynaklarının daha farklı şekillerde kullanılmasını gerektiğini belirterek ret oyu kullanacağını açıkladı.

"Bu Ülkenin Geleceği Bilimsel Eğitimde"

Maddenin görüşülmesi esnasında ikinci kez söz alan Tüfek, “57 tane Müslüman ülkede tam üniversite sayısı 500 iken sadece ABD’deki üniversite sayısı 3568. Bu ülkenin geleceği bilimsel eğitimdedir. Başka bir eğitim şeklinde değildir” dedi. Bunun üzerine oturum yöneten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi fiziki anlamda eğitime katkıda bulunacaktır ama bu binaların en iyi şekilde eğitimcilerle doldurulup iyi bir eğitim verilmesi gerekir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı tarafından kullanılması ile ilgili protokol maddesi komisyondan geçerek meclise havale edildi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 11.10.2017 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2017-10-11 13:13:07

üniversite sayın çok olsa neolacak iş mi verebiliyorsun. boş boş konuşuyorsun. akıl yürüteceginize var olan üzerinden pirim yapıyorsunuz.4 yıl işsizlik için eğitim alanlar ne olacak...