banner388

Belediye Başkanına sert cevap: Bu ne cahilliktir!

Samsun ve Sinop Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak, Yakakent-Gerze arasında bulunan balık kafeslerinin kaldırılacağı iddiaları ile ilgili Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu. Parlak, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanına sert cevap: Bu ne cahilliktir!

Samsun ve Sinop Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak, Yakakent-Gerze arasında bulunan balık kafeslerinin kaldırılacağı iddiaları ile ilgili Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu. Parlak, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı hakkında sert açıklamalarda bulundu.

28 Ocak 2019 Pazartesi 12:25
Belediye Başkanına sert cevap: Bu ne cahilliktir!

Samsun 1. İdare Mahkemesi, Gerze-Yakakent açıklarına kurulan balık kafeslerinin kaldırılmasına karar verdiği yönündeki haberler üzerine Samsun ve Sinop Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak konu ile ilgili olarak Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu. Başkan Parlak, açıklamalarında Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı hakkında sert açıklamalarda bulundu.

İşte Osman Parlak'ın Samsunhaber.com'a yaptığı o açıklamalar:

"Yakakent ve Gerze arasında toplam 43 tesis var. Bunlardan 14 tanesi tamamlanmış tesis. Bu tesislerden bir tanesi eksik evrak yüzünden dava edilmiş. Mahkeme eksik evrak nedeniyle bu tesisin ihalesini durdurdu. Eksik evrak için bakanlığa yazı gidecek ve evrak tamamlanacak. 

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın Yakakent-Gerze arasındaki balık kafeslerinin kaldırılacağı yönünde yaptığı açıklamalar kendisine hiç yakışmıyor. 1100 kişi istihdam edileceği bu tesisler Türkiye'nin 22 vilayetini ilgilendiriyor. Bu tesislerin denizleri kirletmesi yada doğaya zarar vermesi gibi bir durum asla söz konusu değil. Eğer dünyadaki bütün balık tesisleri kaldırılırsa o zaman gelip buradakini de kaldırabilirler. Bunun dışında seçim öncesinde bu gibi rant amaçlı girişimlerde bulunulması yanlıştır.

SAMSUN VE SİNOP'A BÜYÜK ZARAR VERİR

Bu tesislerin kapatılması Türkiye'de balıkçılığın merkezleri arasında yer alan Samsun ve Sinop'a büyük zarar verir. Aynı zamanda turizme de zarar verir. Devlet bize burada 43 tane tesis kurma izni vermiştir. Tesislerden birinde yaşanan eksik evrak sorunu yüzünden kimse bu tesisleri kapatamaz. 

AKDENİZ VE EGE'DEN KOVULDULAR!

Ayrıca bu tesisler yok Akdeniz'den yok Ege'den kovuldular da bu şekilde Karadeniz'e geldiler gibi söylemler de tamamen saçmalıktır. Gerze Belediyesi'nin kendi sayfasında da var. Burada mahkemenin sadece 1 tesis için ihaleyi durdurduğu görülebilir. Gerze Belediye Başkanı bu tesisler ile ilgili yapılan toplantılara katılmamıştır bile. Bunların tek amacı bu tesisleri siyasi rant aracı olarak kullanmak. Bunlar cahil insanlar. Belediye Başkanı bu tesislerle uğraşacağına önce gitsin kendi çöplükleri ile uğraşsın. 

POPÜLASYONU ETKİLİYOR

Gerze Belediye Başkanı bu tesislerin balık popülasyonunu etkilediği yönünde açıklamalarda bulunmuş. Böyle cahilce bir açıklama olamaz. Burada Su Ürünleri Fakültesi var. Ayrıca bu tesisler bir çok bakanlığın izni ile kuruluyor. Kültür balıkçılığı olmasa denizlerde balık bırakmazlar. Son olarak şunu söylemek istiyorum, kültür balıkçılığına karşı çıkmak cahillikten başka bir şey değil."

Son Güncelleme: 28.01.2019 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer YILDIZ 2019-01-28 15:33:27

Gerze'deki çiftlikleri kapattırmakla övünen (!) ler, isveç'den balık getirtirler!... Balığın en güzelini yiyenler bunlar!!!!

Avatar
Veysel bozacı 2019-01-28 17:27:20

Kültür balıkçılığının ne gibi kirlik yapıyormuş yahu önce iyi araştır bölgeye çok iyi katkıları oluyor turizim ve balıkçılık adına halk ucuz balık yiyorsa kültür balıkçıyı sayesinde balık popülasyonda bu sayede artıyor şu ürünleri kadar bilgiye sahip olamayan başkan ne halt yemeye çalışıyor

Avatar
Kaye 2019-01-30 14:47:02

Balıkçılığın engellenmemesi için gerekli. Balık çiftliklerine çok ihtiyacımız var, en çok ihracat ürünlerinden birincisi balık. Denizi kirleten kanalizasyonlardir. Yanlış yem de kirletiyor fakat kontrolü su ürünleri fakültesi yapmalı.