banner388

Bedri Yaşar: Üretici mağdur edildi

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, hükümetin izlediği tarım politikasını eleştirdi. Yaşar, ayçiçeği ve fındık üreticisinin mağdur olduğunu belirterek çeltik fiyatlarının hasat öncesi açıklanması gerektiğini vurguladı. 

Bedri Yaşar: Üretici mağdur edildi

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, hükümetin izlediği tarım politikasını eleştirdi. Yaşar, ayçiçeği ve fındık üreticisinin mağdur olduğunu belirterek çeltik fiyatlarının hasat öncesi açıklanması gerektiğini vurguladı. 

16 Eylül 2019 Pazartesi 13:10
Bedri Yaşar: Üretici mağdur edildi

 Bedri Yaşar konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Hükümetin şuana kadar izlemiş olduğu hesapsız, kitapsız ve plansız tarım politikaları ülkemizde ne yazık ki en çok üretici kesimi etkilemektedir. Ülkemizde üreticiler artık, alın terinin karşılığını alamaz hale gelmiştir.  
 
Bunun en açık örnekleri pek çok üründe olduğu gibi fındık ve ayçiçeği üretiminde net bir şekilde görülmüştür. Cumhurbaşkanı tarafından 26 Temmuz 2019 tarihinde 17 lira olarak açıklanan kabuklu fındık fiyatları piyasada maalesef 14.5 liraya kadar düşerken, Tarım ve Orman Bakanı tarafından 8 Ağustos 2019 tarihinde 2.5 lira olarak açıklanan ayçiçeğinin fiyatı da yine piyasada 2.12 liraya kadar düşmüştür. Bu yıl da üreticilerimiz, bin bir zahmetle ve masrafla üretmiş oldukları fındık ve ayçiçeğini açıklanan fiyatların altındaki düşük fiyatlara tüccara satmıştır. Böylece, fındık ve ayçiçeği üreticisi bu yılda hayal kırıklığı yaşamıştır. 

Fındık ve ayçiçeği üreticilerine hayal kırıklığı yaşatan hükümet şuana kadar çeltik taban fiyatlarını açıklamayarak, bir hayal kırıklığı da çeltik üreticilerimize yaşatmaya başlamıştır. Hasat dönemine çok az bir süre kalmıştır. Çeltik taban fiyatlarının biran önce açıklanması ve iyi bir taban fiyatı açıklanması konusunda hükümeti buradan tekrar uyarıyoruz. 

Bu yıl inşallah, taban fiyat hasat öncesi açıklanır ve üreticilerimizin alın terinin ve emeğinin karşılığı alacakları bir fiyat olur. Daha öncede açıkladığımız gibi üreticilerimizin talebi, çeltik taban fiyatlarının en az 3.5-4 lira olarak açıklanması yönündedir. İnşallah hükümet, çeltik taban fiyatlarını açıklarken, hesabını, kitabını ve planlamasını yaparak bir açıklama yapar. Tüm girdileri ve artışları göz önünde bulundurur. Piyasayı iyi kontrol ederek, fındık ve ayçiçeği üreticilerinde olduğu gibi çeltik üreticilerimizi de tüccarın eline düşürmez." 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2019-09-17 12:55:34

bedırı bey sızde meclıs sandelyesınde oturuyorsunuz neden gundeme getırmıyorsunuz erhan ustagıbı oluruk partıden atarlar mı dıye yasa takılanları emeklı yapmıyorsunuz yasım 50 calısamıyorum ac olelımı